Un altre regidor de Ciutadans del Baix Llobregat abandona el partit

Política.

Aguilar en una imatge d’ arxiu participant a un ple.
Aguilar en una imatge d’ arxiu participant a un ple.

El partit taronja continua amb la seva particular fuga, primer va ser Carlos Gómez a Sant Vicenç dels Horts, i ara ha fet el pas Francisco Aguilar a Esparreguera, tot això quan només han passat quatre mesos de les eleccions municipals.

El número 2 de la llista electoral de Ciutadans a les darreres eleccions municipals ha deixat el partit i seguirà com a regidor no adscrit durant la legislatura que acaba de començar.

Des del partit lamenten que mantingui l’acta de regidor mentre que des de l’Ajuntament s’estudien les conseqüències d’aquest moviment a nivell de composició dels òrgans col•legiats.

El regidor Francisco Aguilar ha comunicat la seva decisió de deixar el partit de Ciutadans i convertir-se en regidor no adscrit per al mandat que tot just acaba de començar.

Francisco Aguilar va ser regidor de Ciutadans durant el mandat anterior i es va presentar a les eleccions municipals del passat 26 de maig per aquest partit, ocupant el número dos de la llista, la mateixa posició que quatre anys abans.

La decisió de Francisco Aguilar deixa el grup municipal de Ciutadans amb només un regidor, Josep maria González i, a banda del que suposa pel que fa a pèrdua de presència dins de l’arc municipal, també té efectes econòmics en les aportacions que rep el grup en concepte de representats electes.

El regidor Aguilar ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que ha pres aquesta decisió “per diferents motius, encara que el principal és la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a convertir-se en una formació totalment de dretes”.

Aguilar reconeix que els resultats electorals, inferiors a les seves expectatives, també han tingut a veure en la seva decisió. Ciutadans va obtenir, el passat 26 de maig, uns resultats pràcticament iguals als de les eleccions de 2015: va perdre 20 vots i en va obtenir 888, el 8,82% del total de paperetes vàlides emeses, mantenint els mateixos dos regidors que ja tenia.

Francisco Aguilar ha dit que no deixa la seva acta de regidor perquè vol continuar fent política municipal, posant l’accent en qüestions com les barreres arquitectòniques.

Considera que una part dels vots que Ciutadans va obtenir a les eleccions municipals el legitimen per continuar com a regidor no adscrit.

Per la seva part, el secretari de Comunicació de Ciutadans també ha manifestat que “per arribar a ser regidor, Aguilar s’ha beneficiat dels recursos que va aportar el partit durant la campanya electoral” i que, per aquest motiu, la seva marxa del partit hauria d’anar acompanyada de la renúncia a l’acta de regidor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article