Entre el 4 i el 6 de setembre Castelldefels acull les X Jornades de Geomorfologia Litoral

Societat.

La geomorfologia és una branca de la geologia que es basa en l'anàlisi de les característiques de l'escorça de la Terra.
La geomorfologia és una branca de la geologia que es basa en l'anàlisi de les característiques de l'escorça de la Terra.

Concretament, en la desena edició d'aquestes jornades, es tractaran els següents temes: morfodinàmica costanera i impacte de tempestes, gestió costanera, sistemes dunars i impacte antròpic en zones costaneres, transport de sediments i mètodes d'observació remota, costes rocoses i evolució costanera a llarg termini.

L'Institut de Ciències del Mar (CSIC), la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona organitzen del 4 al 6 de setembre a Castelldefels les X Jornades de Geomorfologia Litoral.

Aquesta activitat, que es realitzarà a la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca RFJ compta també amb el suport de l'Ajuntament de Castelldefels.

La geomorfologia litoral es preocupa d'estudiar les geoformes resultants del conjunt d'agents i processos de diversa naturalesa que donen origen a les formes del relleu marí en la vora costanera, zona on interactuen tres ambients geogràfics, la hidrofera (oceà), la litosfera (continent ) i l'atmosfera.

Des de l'any 2000 i amb caràcter biennal, la comunitat científica dedicada a la Geomorfologia Litoral ve reunint-se amb l'objectiu de compartir els seus avenços i conèixer de primera mà -mitjançant sortides de camp- casos d'estudi, avenços tècnics i experiències de gestió litoral.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article