L’ Ajuntament de Gavà entre els 20 seleccionats de tot Europa per formar part del fons europeu del programa Urban Innovative Actions

Societat.

La convocatòria ha estat molt competitiva amb 175 propostes presentades de 23 estats membres.
La convocatòria ha estat molt competitiva amb 175 propostes presentades de 23 estats membres.

Gavius és un assistent virtual per comunicar als ciutadans els ajuts socials que els pertoquen i automatitzar el procés de sol•licitud i posterior cobrament.

Aquest projecte neix de la voluntat de l’Ajuntament de fer un pas endavant per esdevenir una administració proactiva amb la ciutadania, a través de les noves tecnologies i la gestió de les dades del Big Data.

Les 20 institucions seleccionades tindran l’oportunitat d’experimentar solucions creatives, innovadores i duradores per afrontar els reptes relacionats amb la transició digital, l’ús sostenible de solucions basades en la terra i la natura, la pobresa urbana i la seguretat urbana.

El Projecte Gàvius és una eina que permetrà una automatització de processos ja que es dissenya amb un sistema d’intel•ligència artificial que aprèn constantment de les diverses tipologies d’ús.

Permetrà una identificació digital, a través de reconeixement facial o biomètric, per tal de salvaguardar la privacitat de l’usuari, i serà de fàcil usabilitat.

De forma paral•lela, es dissenya també un assistent per als treballadors dels Serveis Socials i d’Atenció Ciutadana perquè puguin informar dels ajuts als quals es pot optar segons la casuística de cada persona i, alhora, procedir al pagament de manera automàtica.

Si bé el nou assistent virtual s’aplicaria en principi al camp dels Serveis Socials, el sistema està pensat perquè es pugui implementar en infinitat de casos d’ús que millorin la relació actual de la ciutadania amb l’administració.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article