Batalla contra els cotxes a Olesa amb una nova illa de vianants al Nucli Antic

Societat.

La mesura pretén situar els vianants per davant dels cotxes i aquests siguin els imprescindibles.
La mesura pretén situar els vianants per davant dels cotxes i aquests siguin els imprescindibles.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat convoca la ciutadania a una sessió informativa per donar a conèixer els detalls sobre la nova illa de vianants del Nucli Antic, serà avui dijous a les 7 de la tarda, a l’Auditori de la Casa de Cultura.

L’illa de vianants començarà a funcionar aquest divendres 6 de setembre i estarà en període de proves fins l’1 de novembre, data en la qual entrarà en funcionament de forma oficial i definitiva.

L’illa de vianants al voltant del Nucli Antic és una de les actuacions destacades que proposava el Pla de Mobilitat local aprovat l’any 2011 després d’un procés participatiu, i que finalment es fa efectiva el darrer trimestre d’aquest 2019.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez, ha destacat que la nova illa de vianants té com a principal objectiu “donar prioritat a les persones”.

Per tant, per circular amb vehicle pel Nucli Antic caldrà demanar una autorització. Segons Martínez, “es vol pacificar el trànsit de cotxes en aquesta zona i fer-ho més fàcil per als vianants”, tenint en compte que el barri té carrers força estrets i compta amb dos centres educatius.

Alhora, "es busca la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Facilitant l’accessibilitat i evitant la coincidència de vehicles i vianants, així com potenciar el comerç de la zona." 

El regidor de Mobilitat ha remarcat que l’illa de vianants és una nova acció dins les realitzades en els darrers anys per l’Equip de Govern per donar prioritat al vianant per damunt del vehicle.

Així ho demostren, ha insistit, "actuacions com la “zona 30” a la Riera de Can Carreras (on s’ha fet el soterrament de la riera), o les obres de l’avinguda Francesc Macià, amb voreres més amples, aptes per passejar i que permeten pacificar el pas de vehicles."

L’illa de vianants comprèn la zona emmarcada, per la banda nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est.

A cadascuna de les entrades a la zona de l’illa s’han instal•lat càmeres, sis en total, que faran lectura de les matrícules de tots els vehicles de motor que hi accedeixin, per ser vehicle autoritzat, caldrà registrar la matrícula a l’Ajuntament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article