Els ajuntaments es planten davant el xantatge d’ Endesa

Societat.

Màxima unitat entre els consistoris, Generalitat i els altres ens municipals.
Màxima unitat entre els consistoris, Generalitat i els altres ens municipals.

La companyia elèctrica ha enviat una carta als consistoris catalans reclamant la meitat del deute de les famílies víctimes de pobresa energètica en els seus municipis.

150 d'alcaldes i alcaldesses, entre aquests tots representants de tots els municipis del Baix Llobregat, van assistir ahir a la trobada de la demarcació de Barcelona convocades per la Diputació.

L'objectiu era el de donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut d'Endesa en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica.

Durant els darrers dies, l'alcaldessa també ha mantingut contactes amb representants de la Generalitat i d'entitats municipalistes, amb l'objectiu de dibuixar un pla d'actuació conjunt.

Cal recordar que durant l'estiu, la companyia elèctrica va enviar una carta a 250 ajuntaments catalans en la que s'instava els consistoris a pagar la meitat d'aquest deute abans de l'1 d'octubre, en cas contrari, el subministrament serà tallat.

En la reunió d'aquest dimecres es va concloure que els ajuntaments no han de pagar aquest deute perquè els empara la Llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de juliol de 2015

Aquesta estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquets subministraments. També es va demanar la creació d'una taula de diàleg entre les administracions i la companyia elèctrica que hauria de finalitzar amb la signatura d'un conveni que protegeixi les famílies més vulnerables.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article