El Baix Llobregat tanca l’ estiu amb un 82.5% d’ ocupació hotelera

Societat.

Malgrat el descens de l’ ocupació el turisme es consolida a la comarca.
Malgrat el descens de l’ ocupació el turisme es consolida a la comarca.

Dues comarques tenen resultats lleugerament inferiors al mateix període de l'any passat, l'Alt Penedès (-2,1 punts) i el Baix Llobregat (-1,9 punts); mentre que la resta obtenen resultats positius, destacant els creixements del Bages (+13,3 punts), el Berguedà (9,4 punts) i el Moianès (+7,6 punts).

Cal tenir en compte que les ocupacions més altes a l'agost es produeixen, com és tendència, a les comarques litorals com són el Maresme (94,1%), el Garraf (90,9%) i el Baix Llobregat (82,5%).

L 'increment de 4,2 punts de la segona quinzena d'agost en comparació a les xifres del 2018 s'ha produït de forma generalitzada en totes les comarques de l'entorn, destacant el creixement del Bages (+15,9 punts), mentre que durant la primera quinzena (augment de 2,3 punts) hi ha hagut tres comarques amb pèrdua d'ocupació: l'Alt Penedès (-7,7 punts), el Baix Llobregat (-4,0 punts) i, en menor mesura, el Vallès Occidental (-0,3 punts).

D'altra banda, pel que fa als establiments de turisme rural totes les comarques han registrat decreixements interanuals, exceptuant Osona, amb un creixement de 9,8punts respecte l'agost de l'any anterior.

Pel que fa als decreixements interanuals, destaca la del Moianès (-24,1 punts), del Bages (-13,4 punts) i del Vallès Oriental (-11,4 punts). Tot i la disminució generalitzada de l'ocupació a l'entorn, les comarques que concentren la major part de les places rurals de la província, Osona i el Berguedà, disposen de les màximes ocupacions aquest mes d'agost (74,5% i 73,8% respectivament).

Durant la primera quinzena, tant sols Osona ha obtingut resultats positius (3,8 punts), mentre que la resta de comarques han perdut entre 6 i 22 punts. Per contra, la segona quinzena no ha sofert caigudes tant rellevants (una mitjana de -0,5 punts).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article