Cinc pastisseries de Viladecans creen un nou dolç local la “Galeta Mamut”

Societat.

Cinc pastisseries de la ciutat han elaborat el bescuit artesà.De la combinació del gran patrimoni històric de la ciutat i del seu sector pastisser de molta qualitat han sorgit les galetes Mamuts, el dolç que vol esdevenir un referent local per a festes i
Cinc pastisseries de la ciutat han elaborat el bescuit artesà.De la combinació del gran patrimoni històric de la ciutat i del seu sector pastisser de molta qualitat han sorgit les galetes Mamuts, el dolç que vol esdevenir un referent local per a festes i

De la combinació del gran patrimoni històric de la ciutat i del seu sector pastisser de molta qualitat han sorgit les galetes Mamuts, el dolç que vol esdevenir un referent local per a festes i celebracions i atractiu per a les persones que visiten i volen emportar-se un record de la seva estada a Viladecans.

Els creadors són les i els pastissers dels cinc forns implicats: Bakery Café, Forn de la Plaça, Forn Santacreu, La Despensa de Eva i Pastiforn Llorenç.

Després de la presentació, tothom que hi assisteixi podrà tastar la galeta conjuntament amb el ja tradicional mojito sense alcohol. La nova galeta Mamuts és un producte elaborat artesanalment i amb productes de proximitat que pretén ser el dolç típic de la ciutat d’ara en endavant; un producte únic, singular i exquisit que revalorarà la pastisseria amb obrador propi i contribuirà a posicionar Viladecans en els àmbits turístics i comercials.

El dolç viladecanenc, que té unes dimensions de 4 x 4 cm amb una alçada aproximada d’un centímetre, és un sablé de pasta d’avellana i gianduia cruixent d’avellana i neules amb un entapissat de xocolata negra, forma de rombe i una imatge termoformada inspirada en el Mamut de Viladecans.

Tot i que els obradors segueixen la mateixa recepta, sempre hi haurà la descoberta de diferents sabors i textures de l’estil únic de cada pastisseria, perquè no pot sortir exactament igual.

Així, veïnat i visitants hauran de tastar les galetes comprades en les cinc pastisseries participants per valorar petites diferències de gust i textura.

Com a promoció d’estrena, les Mamuts es vendran en les seves caixes de vuit unitats per 6 euros i posteriorment, es podran adquirir al preu de 7,90 euros a les pastisseries creadores: Bakery Café (rambla Modolell, 32), Forn de la Plaça (plaça de la Vila, 8), Forn Santacreu (carretera de Barcelona, 16), La Despensa de Eva (plaça de la Vila, 11) i Pastiforn Llorenç (avinguda d’Antoni Gaudí, 17). La idea del disseny de la capsa es volia elegant i minimalista, amb la il•lustració de la galeta que et menjaràs a dins.

Els dissenyadors també explicaran avui, després del pregó, el procés d’elaboració del grafisme de la capsa i del seu format. El nom del nou bescuit, que es podrà adquirir només entre setembre i juny –per evitar els mesos de més calor– prové del fet que el 2009 es va realitzar una gran troballa a Can Guardiola, un jaciment arqueològic amb importants restes de mamuts que van viure a la zona fa més de 20.000 anys.

Així mateix, el mamut ja forma part del bestiari popular i festiu de la ciutat i integra un bon nombre d'entitats que, mitjançant una coordinadora, la de la Colla del Mamut, promouen una gran quantitat d'activitats lúdiques, culturals i festives que dinamitzen la ciutat.

Però, per no limitar la creativitat dels pastissers i poder oferir alternatives a persones que, per exemple, tenen problemes amb els al•lèrgens, ja s’està plantejant realitzar propostes de galetes sense gluten, i alguna variació amb els tipus de xocolata. Aquesta és una segona fase a desenvolupar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article