L’ urbanisme arquitectònic del Baix Llobregat s’ exhibeix a Seul de la ma de l’AMB

Societat.

Les dades amb què ha treballat l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la redacció del PDU es veuran reflectides en aquests panells.
Les dades amb què ha treballat l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la redacció del PDU es veuran reflectides en aquests panells.

Aquest dissabte obria les portes la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de la capital coreana en què l’AMB hi té presència amb un estand propi, on s’exposen els projectes metropolitans.

També hi té presència a través de la participació conjunta amb la Generalitat de Catalunya a l’estand sobre big data i urbanisme de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).

A l’estand propi, l’AMB exposa els diferents projectes metropolitans que realitza en els àmbits d’espai públic, infraestructura verda, planejament urbanístic, habitatge i mobilitat sostenible.

Els projectes més rellevants en què els visitants podran endinsar-se són el Parc Riu Llobregat (diversos municipis), Parc de la Solidaritat (Esplugues de Llobregat), Passeig marítim (Castelldefels), Connexió pedalable (Barcelona/Esplugues de Llobregat), Escola Els Encants (Barcelona) i la Promoció d’habitatges CINEMA PISA (Cornellà de Llobregat).

Pel que fa a l’estand compartit amb l’IAAC i la Generalitat de Catalunya, els visitants hi podran trobar el treball d’Ildefons Cerdà com a precursor del big data urbà a partir de la traducció a l’anglès de la Teoria general de la urbanització, publicada el 2017.

A través d’una instal•lació amb mapes interactius, es presenten diferents exemples contemporanis que reflecteixen de quina manera l’ús de la informació i les dades condicionen el disseny i la gestió de diverses ciutats del món.

La segona edició de la Biennal d'Arquitectura i Urbanisme de Seül té com a leitmotiv el tema de "ciutat col•lectiva”, amb l’objectiu convertir-se en una plataforma per intercanviar informació i mantenir debats sobre la creació i el canvi de les àrees metropolitanes del món.

En un moment en què les ciutats són cada vegada més desiguals i segregades, la Biennal es pregunta si poden continuar sent percebudes com a espais col•lectius a través de quatre exposicions: exposició temàtica, exposició de ciutats, estudis globals i projectes en el lloc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article