Els polígons industrials d’ Esparreguera per fi tindran fibra òptica

Economia.

La connexió dels polígons industrials a la xarxa de fibra òptica és una vella reivindicació de les empreses que hi ha instal•lades.
La connexió dels polígons industrials a la xarxa de fibra òptica és una vella reivindicació de les empreses que hi ha instal•lades.

La companyia Telefónica estendrà la xarxa d’alta velocitat a Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud durant les properes setmanes, una antiga demanda de les empreses instal•lades en aquestes zones del municipi. En total se’n podran beneficiar més de 150 empreses de la zona sud i gairebé 120 dels polígons de la zona nord.

Segons ha informat la companyia Telefónica a l’Ajuntament d’Esparreguera, en el desplegament de la fibra òptica a les zones industrials es farà servir la xarxa de canalització pròpia de la companyia i no es produirà cap impacte en la via pública.

En cas que fos necessari recórrer a un traçat alternatiu, la companyia s’ha compromès a fer servir l’actual desplegament aeri de la xarxa i demanar els permisos i llicències corresponents quan l’actuació es produeixi fora de la seva pròpia xarxa.

La instal•lació de la fibra òptica als polígons d’Esparreguera ha estat qualificada de “molt positiva” per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, qui ha explicat que “aquesta actuació, tan demandada, dotarà de major competitivitat les empreses situades a Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud”.

Amb la nova connectivitat, Rivas ha assegurat que “la zona industrial d’Esparreguera es posarà al dia tecnològicament i d’aquesta manera tindrà més capacitat d’atraure inversions i generar ocupació”.

Es tracta d’ una necessitat que ja va quedar palesa durant la inauguració de la rotonda nord d’Esparreguera, l’abril del 2017, o en la trobada empresarial “Coneguem-nos per avançar” del desembre del mateix any.

En aquesta trobada un dels aspectes centrals va ser, precisament, la necessitat de connectar les empreses d’Esparreguera a la xarxa telefònica d’alta velocitat, una qüestió que es podrà valorar en la propera trobada empresarial, prevista per aquesta tardor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article