Àngels Chacón “Necessitem que Catalunya consolidi la seva base industrial i el Baix Llobregat juga un paper fonamental´´

Economia.

Chacón, al centre de la foto, es va desfer en elogis cap al Baix Llobregat.
Chacón, al centre de la foto, es va desfer en elogis cap al Baix Llobregat.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón s'ha mostrat preocupada perquè l'oferta de formació no casa amb les demandes i necessitats del món industrial.

"Hem de reorientar", ha afirmat davant prop d'un centenar d'empresaris i directius al Fòrum Empresarial d'AEBALL. I ha postil•lat: "No pot ser que els estudiants rebin formació de persones que no han estat mai en una empresa".

En aquest sentit, la membre del Govern de la Generalitat ha remarcat la necessitat d'incorporar la Formació Professional al Departament que ella dirigeix d'Empresa i Coneixement, una idea que el president d'AEBALL, Santiago Ballesté, ha aplaudit.

Per Chacón, és clau mentalitzar-se que afrontem una revolució industrial sense precedents i que per això hem de deixar al marge tota diferència política. "Hi ha un element d'intersecció que ha d'unir-nos a tots i és la defensa de la nostra economia". Si no es produeix aquest canvi de mentalitat per abraçar la revolució de la indústria 4.0, "d'aquí a cinc anys quedarem obsolets", segons explica la màxima responsable de l'àrea a Catalunya.

En aquest sentit, considera molt important animar els joves formar-se en STEM, i ha destacat el paper d'AEBALL, ja que creu "molt important" que entitats com aquesta s'impliquin en "desenvolupar la construcció de les empreses també com a elements socials".

Un dels millors exemples per a la consellera és la instal•lació del Supercomputador MareNostrum 5 a Barcelona, el que serà el superordinador més potent del món. "Aquí hem treballat de la mà amb el Ministeri d'Indústria, hem sumat esforços i col•laborat entre diferents nivells de l'administració amb un objectiu comú".

En clau comarcal, la representant del Govern ha destacat la necessitat que es consolidi la base industrial, on "al Baix Llobregat i l'Hospitalet juga un paper fonamental, pel pes que té en l'economia catalana" -més del 13% del PIB- i pel seu caràcter fortament industrial.

Chacón ha ressaltat també la importància que té l'ampliació de la Fira de Barcelona a L'Hospitalet, que permetrà assegurar la permanència del Mobile World Congress.

També ha parlat d'un dels èxits més recents del recinte firal, com ha estat l'organització de l'ISE a partir de l'any 2021, el major saló audiovisual del món. En relació amb el municipi, ha explicat que "l'administració de l'Hospitalet és business friendly i és d'agrair aquest tarannà".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article