Revolta veïnal davant la possibilitat que es canviï l’ operativitat de l’ aeroport del Prat que afectaria a diferents pobles del Baix Llobregat

Societat.

Màxima unió entre ajuntaments i entitats veïnals contra aquest canvi que suposaria perdre encara més qualitat de vida.
Màxima unió entre ajuntaments i entitats veïnals contra aquest canvi que suposaria perdre encara més qualitat de vida.

Les plataformes ciutadanes que vetllen perquè l'activitat de l'aeroport no afecti la qualitat de vida de les poblacions que viuen al seu voltant han emès un comunicat en què reclamen que es mantingui l'actual model operatiu de pistes i mostren el seu “absolut rebuig” a qualsevol forma de creixement de l'aeroport que suposi una alteració d'aquest model.

El comunicat ha estat emès conjuntament per les plataformes Preservem Castelldefels i Prou Soroll, ambdues de Castelldefels, i APACANA i l'Associació de Veïns de Gavà Mar.

Les plataformes ciutadanes mostren la seva total determinació a utilitzar “quantes accions siguin precises, tant de mobilització ciutadana, jurídiques (administratives, civils o penals), mediàtiques, o qualsevol altra que es cregui oportuna en defensa de la salut i el benestar de la ciutadania” en el cas que s'alteri l'actual configuració de pistes i dels seus horaris.

D'aquesta manera, les plataformes ciutadanes i l'Ajuntament de Castelldefels estan alineades en el seu posicionament respecte a l'alteració de l'actual model operatiu de l'aeroport.

El passat mes de juny, l'Ajuntament va emetre un comunicat en el mateix sentit, arran de la publicació d'un informe de la Cambra de Comerç per ampliar la capacitat de les instal•lacions de l'aeroport.

L'Ajuntament discrepa radicalment de tot impuls que impliqui alterar l'actual sistema d'ús de pistes ni les configuracions i horaris en vigor i recorda que aquest sistema és fruit d'un consens entre el territori i l'Aeroport que ha demostrat en tots aquests anys la seva eficàcia i que continua sent plenament vigent i compatible amb un creixement futur i sostenible.

El manifest sencer es pot consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article