Dilluns Òmnium presentarà a Sant Just els vídeos que no es van voler veure al judici del procés i el llibre de Jordi Cuixart

Societat.

Cartell de luxe per la presentació del llibre.
Cartell de luxe per la presentació del llibre.

La presentació del llibre Ho tornarem a fer , escrit des de la presó pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart , serà dilluns 16 de setembre, a les 19h, a l’Ateneu de Sant Just Desvern, C. de l’Ateneu,3 de Sant Just Desvern.

L’acte constarà d’una conversa entre el vicepresident d’Òmnium Cultural Marcel Mauri i Albano-Dante Fachin, periodista i exdiputat al Parlament de Catalunya. Moderarà la periodista Carme Verdoy. Prèvia a la presentació del llibre els assistents visionaran els vídeos prohibits pel Tribunal Suprem en aquest Judici a la Democràcia.

Es tractarà d’un recull de declaracions, vídeos, proves i testimonis que el tribunal va vetar i que no s’han pogut utilitzar per defensar Jordi Cuixart i la resta de presos polítics i exiliats.

“Quan t’han pres la llibertat fruit d’una injustícia, què et queda? Et queda la possibilitat d’obeir la pròpia consciència i no caure en la resignació ni en la frustració. Ni com a persona ni com a poble.” En Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, ha decidit transformar la tristesa i la grisor d’una cel•la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans.

“Ens convida a no defallir, a protestar, a escoltar... i a la mobilització permanent noviolenta. Perquè quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret.” Ho tornarem a fer és un manifest personal i col•lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem.

Un manifest emocionat però rigorós, directe i valent, “que ens commina a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades a Catalunya i arreu del món.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article