10 entitats de Sant Vicenç dels Horts i l’ ajuntament constitueixen la “Plataforma d'Emergència Feminista 20S”

Societat.

És previst que ciutats d’arreu de l’Estat se sumin a la convocatòria de la Nit Violeta.
És previst que ciutats d’arreu de l’Estat se sumin a la convocatòria de la Nit Violeta.

Aquestes han convocat la Nit Violeta pel proper divendres 20 de setembre, una marxa nocturna per alçar la veu i visibilitzar el compromís col•lectiu contra la violència patriarcal.

A Sant Vicenç dels Horts, la marxa sortirà divendres 20 de setembre a les 20.30 h de la plaça Narcís Lunes i anirà fins a la plaça de la Vila, on és prevista una concentració, la lectura del comunicat unitari en que es declara l’Estat d’Emergència Feminista i un minut de silenci.

Després d’un estiu cruent pel que fa a la violència masclista, els col•lectius feministes d’arreu de l’Estat s’uneixen en una Plataforma d’Emergència Feminista 20S impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant.

La xifra de feminicidis ha ascendit els últims mesos a més d’una quarentena de dones assassinades en el que portem de 2019 i també s’han donat multitud d'agressions sexuals arreu de l’Estat que han quedat silenciades pels grans mitjans de comunicació.

A més, el moviment feminista alerta sobre els missatges culpabilitzadors i de negació de la violència patriarcal per part d’algunes Administracions públiques i per això insta a tots els col•lectius i associacions feministes d’arreu de l’Estat a convocar la Nit Violeta.

Es tracta d’una mobilització per denunciar la situació de violència i vulneració de drets que viuen les dones arreu del país i per declarar l’Estat d’Emergència Feminista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article