Un menor d'edat juntament amb quatre adults de Collbató i Martorell implicats en una xarxa de robatoris amb violència i tràfic de drogues en llibertat

Societat., Salut.

El menor d'edat detingut va quedar en llibertat per ordre de Fiscalia de Menors.
El menor d'edat detingut va quedar en llibertat per ordre de Fiscalia de Menors.

Els agents de la Unitat d'Investigació de Martorell van vincular els detinguts, de nacionalitat marroquina i espanyola, amb un robatori amb violència i intimidació, dos robatoris amb força i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van succeir la matinada del dilluns 9 de setembre, quan una dotació de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria d'Anoia, que s'adreçava a un incident al municipi d'Hostalets de Pierola, va observar, en un carrer del municipi de Collbató, cinc persones descarregant una furgoneta plena de caixes i portant-les cap a una casa i que, en veure la dotació policial, es van amagar.

Davant les sospites, els agents van comprovar que a l'interior de la furgoneta hi havia unes 50 caixes d'ampolles de licor i, en el perímetre de la casa, una multitud de caixes de licor i de càpsules de cafè.

A més a més, van localitzar una instal•lació exterior completa d'aparells d'aire condicionat i a la zona del garatge una plantació d'unes 700 plantes de marihuana.

Davant les evidències, els agents van detenir les cinc persones, com a presumptes autores d'un delicte de robatori amb força i un delicte de tràfic de drogues. Així mateix van comunicar els fets a la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell perquè continués les gestions d'investigació.

L'endemà, els investigadors van realitzar una entrada i registre en el domicili i van localitzar dos estances amb unes 1.300 plantes de marihuana, 273 caixes d'ampolles de licor, 184 capses plenes de càpsules de cafè i gran quantitat de caixes de colònies de diferents marques.

Els investigadors van aconseguir comprovar que les caixes de licor, valorades en més de 5.000 euros, provenien d'un robatori amb intimidació, ocorregut la mateixa matinada de la detenció, en una benzinera propera al domicili. Els autors dels fets havien utilitzat la intimidació, amb un ganivet, quan van ser sorpresos pel camioner mentre sostreien la càrrega.

Així mateix, els investigadors van comprovar que les caixes de colònies provenien també d'un robatori, el 6 de setembre, de la càrrega d'un camió estacionat en la mateixa benzinera i que, les càpsules de cafè provenien d'un robatori, el 5 de setembre, de la càrrega d'un camió estacionat al municipi d'Olèrdola (Alt Penedès), on quatre dels detinguts havien estat enxampats in fraganti cometent el fet delictiu.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van comprovar que la furgoneta de la que estaven descarregant el material era la mateixa amb la qual realitzaven els robatoris i al seu interior van trobar armes blanques, martells, tenalles, guants i passamuntanyes.

Finalment, els investigadors van comprovar que els detinguts també tenien connectada il•legalment l'electricitat en el domicili on, segons l'empresa subministradora, calculen que haurien defraudat fluid elèctric per valor de 14.000 euros.

Els arrestats majors d'edat, amb una totalitat de 43 antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article