Desmantellada però en llibertat els membres d’ una xarxa que assaltava domicilis del Baix Llobregat Nord

Societat.

L’ ABP de Martorell entre les més efectives de tot Catalunya.
L’ ABP de Martorell entre les més efectives de tot Catalunya.

La investigació es va iniciar el juny de 2019 quan els Mossos van detectar la proliferació de “marcadors” de cola en diverses poblacions del Baix Llobregat com Olesa de Montserrat, Abrera i Sant Andreu de la Barca.

Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal i de la comissaria de Martorell, han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en domicilis.

L'operació ha permès detenir tres homes de nacionalitat georgiana, d'edats compreses entre els 33 i els 48 anys, considerats autors de set robatoris amb força en domicilis i de preparar-ne desenes més mitjançant la col•locació de “marcadors” a les portes del domicili.

En una primera fase, els lladres marcaven els pisos als quals volien accedir i col•locaven uns fils de cola pràcticament imperceptibles entre la porta i el marc.

Unes hores o dies més tard duien a terme la segona i última fase del robatori: si els fils de cola estaven intactes significava que no hi havia ningú al pis i, per tant, tenien via lliure per entrar-hi i consumar el robatori amb tranquil•litat.

En cas contrari, els membres del grup desarticulat desistien de fer-lo. Mitjançant l’ús de rossinyols, els autors eren capaços d’obrir els panys de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal.

Es tracta d’un modus operandi molt elaborat que el crim organitzat georgià utilitza per tot Europa, però el fet que s’executi en dues fases dóna a la policia l’oportunitat d’esbrinar quin entramat hi ha al darrere dels robatoris.

És per això que els Mossos d’Esquadra fan crides a trucar al 112 en el cas que algú trobi en els pisos de la seva finca “marcadors” a les portes dels pisos, ja siguin fets amb fils de cola o amb peces petites de plàstic, que són més habituals.

En aquest cas, la col•laboració ciutadana va ser clau per iniciar la investigació, que va concloure el 4 de setembre amb l’entrada i escorcoll als domicilis dels membres més actius del grup criminal, situats a Barcelona i Sabadell.

En els pisos, els investigadors hi van trobar més de 200 objectes sostrets, sobretot joies, rellotges i dispositius electrònics, que ja s’han començat a retornar als seus propietaris, així com els tubs de cola que utilitzaven per marcar les portes i diversos jocs de rossinyols que servien per obrir els panys sense provocar-hi danys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article