El Consell Comarcal del Baix Llobregat present al Pla estratègic de Serveis Socials 2020-2024

Societat.

La propera sessió participativa al Baix Llobregat tindrà lloc el 30 d’octubre.
La propera sessió participativa al Baix Llobregat tindrà lloc el 30 d’octubre.

El Consell Comarcal ha assistit a l’acte de presentació del document de bases del Pla estratègic de Serveis Socials, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat.

El futur pla esdevindrà un instrument clau per a planificar i dur a terme la reorganització i actualització del sistema català de serveis socials que s’adapti a la nova realitat social del país que han dibuixat els canvis sociodemogràfics, econòmics i tecnològics.

El Pla estratègic de serveis socials busca cohesionar, agilitzar i universalitzar el sistema català de serveis socials, que sigui més efectiu i que garanteixi una atenció centrada en la persona i la seva interacció familiar i comunitària.

Per aconseguir-ho, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsa un procés participatiu en col•laboració amb la Secretaria de Transparència i Govern Obert, per escoltar i incorporar aportacions i expectatives d’agents socials implicats en el document de bases. El Pla ha d’esdevenir el full de ruta de l’atenció social pel període 2020-2024 i ha de donar resposta als reptes actuals.

En el pla sociodemogràfic, destaca la necessitat d'afrontar les desigualtats socials que la crisi econòmica ha consolidat, la feminització del risc de pobresa o exclusió, l’increment de l’envelliment, el sobreenvelliment i l’atenció a la discapacitat, així com a la diversitat de la societat catalana i de les llars que la composen i a una ciutadania més apoderada i conscient del seus drets i deures.

Pel que fa al desenvolupament i estat de situació del sistema, el Pla estratègic vol aconseguir una oferta universal i dirigir els serveis socials al conjunt de la ciutadania.

Alhora, afronta els reptes d’articular-se i ordenar-se per superar la fragmentació actual i desplegar un sistema d’informació, innovació, coneixement i recerca, es pot consultar el document de bases a https://participa.gencat.cat/

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article