El MHP Quim Torra assegura des de Bellvitge que la despesa en sanitat “es situa ja en xifres anteriors a les retallades”

Salut.

Torra també ha volgut destacar la feina dels professionals que hi treballen.
Torra també ha volgut destacar la feina dels professionals que hi treballen.

Torra, ha destacat que “els 10.420 milions d’euros que la Generalitat ha invertit en salut pública” en aquest exercici, 400 milions més que en l’anterior.

“Recuperem així el que mai hauríem d'haver perdut i que ens ha d'ajudar a revertir aquell període que volem deixar enrere el més aviat possible”, ha remarcat.

Acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, el cap de l’Executiu ha inaugurat el nou bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari de Bellvitge que avui dilluns entra en funcionament. Es tracta de 24 nous quiròfans d'alta complexitat, que se sumen als 7 de cirurgia major ambulatòria que ja es van inaugurar el 2017, tots ells equipats de la tecnologia més moderna per millorar la seguretat del pacient i el confort dels professionals.

“Aquesta nova infraestructura situa l’Hospital de Bellvitge com un dels millors hospitals d’Europa en tecnologia, equip humà i professionalitat”, ha remarcat el president, que ha insistit en què projectes com aquest “no només són importants per Bellvitge i l’Hospitalet, sinó per tot Catalunya”.

“El país també necessita saber que les coses les estem fent bé, que ens n’estem sortint, que és un país en marxa i que està a punt”, ha defensat Torra, que ha destacat que, “malgrat el dèficit fiscal crònic que tenim, som capaços de tirar endavant projectes emblemàtics com aquest”.

Torra ha lloat “la professionalitat i la passió que el personal sanitari del país posa en la seva feina”. “Voldria agrair-los la seva professionalitat envejable, igual que ahir vaig agrair-la a tots els mestres del país, perquè penso que en educació i salut tenim uns professionals magnífics i encara no ho valorem prou”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha lamentat que l’Administració no sempre sigui capaç de respondre les “demandes legítimes” dels professionals de la salut, i ha insistit en la necessitat de donar-los “tots els mitjans perquè pugueu fer i desplegar totes les vostres capacitats”.

Per la seva part, la consellera de Salut ha ressaltat que, amb aquests nous quiròfans, es posa tecnologia puntera a disposició de la ciutadania i "això referma l'esforç del Govern per posar en valor el sistema públic de salut de Catalunya, que dona respostes innovadores en un àmbit sanitari més complex i exigent".

"El sistema de salut públic és capdavanter i ho és amb inversions com aquestes: més de 80 milions d'euros en els darrers anys per a un edifici tecnoquirúrgic i 50 milions en equipament punter que millorarà l'atenció als pacients i als seus familiars", ha conclòs la titular de Salut.

Comentaris

Susana Muria Esparreguera
1.

Yo me alegro por el hospital y por los pacientes.
Yo estoy en lista de espera en una operación de escoliosis dos años y todavía no han llamado, espero q no tengamos q esperar tanto, eso es una vergüenza.

Comenta aquest article