Nou model de recollida selectiva a Gavà

Societat.

La implementació del nou model ha comportat un increment del percentatge de reciclatge, que ha passat del 34% al 39% en el darrer any.
La implementació del nou model ha comportat un increment del percentatge de reciclatge, que ha passat del 34% al 39% en el darrer any.

Aquesta setmana és l’inici de la substitució dels contenidors de recollida de matèria orgànica a la ciutat, una renovació que un cop conclosa, servirà per culminar el nou model de recollida selectiva que l’Ajuntament de Gavà va començar a implantar l’any passat.

Aquest ha consistit en la col•locació de contenidors nous en les diferents fraccions de brossa i la renovació de la flota de vehicles de PRESEC menys contaminants i sorollosos.

En total es col•locaran 300 contenidors d’orgànica que se sumaran als 830 ja operatius de resta, vidre, paper i cartró, i plàstic, i que es caracteritzen per ésser més moderns i accessibles per a la ciutadania.

També s’ha fet una estudi de reorganització i la ciutat passa a comptar amb 275 illes completes de reciclatge, és a dir que es doblen les àrees i es redueix la distància per accedir-hi.

La idea, segons assenyalen fonts municipals, “és incrementar els índex de reciclatge amb una clara aposta per promoure un model de creixement mediambientalment sostenible”.

El nou sistema resulta també esdevé avantatjós perquè s’unifiquen models, la qual cosa a més d’afavorir la seva integració en l’entorn urbà, fa que sigui més eficient el seu buidatge, amb descàrrega lateral, i el seu manteniment.

Recordem que l’esmentat canvi també ha comportat la renovació de la flota de PRESEC, amb vehicles elèctrics, híbrids o a gas natural que són menys contaminants i sorollosos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article