Olesa destinarà l'edifici del convent de les germanes paüles a usos socials

Societat.

També s’ha demanat que es recordi el treball que han fet les monges paüles al municipi al llarg de 90 anys.
També s’ha demanat que es recordi el treball que han fet les monges paüles al municipi al llarg de 90 anys.

L’alcalde Miquel Riera, ha valorat molt positivament la donació que la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül ha anunciat que farà al municipi, consistent en l’edifici que ha acollit el convent de les germanes paüles els darrers 90 anys.

Riera ha detallat que la cessió s’ha fet amb alguns condicionants “lògics i adients amb els objectius d’aquesta congregació religiosa”, ja que un dels requisits és que l’edifici es destini a usos socials, que se’n pugui beneficiar el barri i que qualsevol aprofitament urbanístic que se’n pugui derivar vagi adreçat a fer habitatge social.

Les monges paüles es van establir a Olesa l’any 1929, gràcies a una donació de la família Puigjaner destinada a una de les seves filles, Amparo Puigjaner, que va entrar en aquesta ordre. D

urant nou dècades, les monges s’han implicat activament en la vida del municipi i han dedicat el seu treball a tasques socials: atenció domiciliària a malalts, llar d’infants i residència de gent gran.

Al llarg d’aquests 90 anys de vida han estat 28 les germanes paüles que han passat per la congregació olesana, treballant sempre pels més necessitats des de la senzillesa i la discreció.

Un cop acabada la seva activitat al municipi, la congregació ha volgut que l'edifici que ha acollit el convent, cedit en el seu moment per la família Puigjaner, sigui de propietat municipal.

Sobre el futur de l’edifici, l’alcalde ha explicat que, tenint en compte que l’anunci de la donació és molt recent, “encara s’ha de pensar en quin tipus d’equipament es pot convertir”. Miquel Riera considera que, abans de prendre cap decisió, caldrà parlar amb les entitats socials i veure les possibilitats tècniques de l’espai.

Fins que es faci aquest treball, el compromís de l’Ajuntament és el de tenir cura de la casa i instaurar les mesures de seguretat pertinents.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article