El Govern reconeix que té un deute amb el mon local alhora que anuncia 250MEUR per la demarcació de Barcelona

Política.

El pla està dividit en dues línies de subvencions, la primera, 160 milions i la segona, 90 milions.
El pla està dividit en dues línies de subvencions, la primera, 160 milions i la segona, 90 milions.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reconegut davant d’alcaldes i regidors de les comarques de Barcelona, que “des del món local, fa temps, que hi ha dos reclamacions unànimes: la reducció del deute i la recuperació del PUOSC”.

La primera línia de subvencions està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000€. La segona línia de subvencions està destinada per a acció territorial a municipis petits i nuclis de població reduïda i la dotació màxima per municipi és de 120.000€.

Les subvencions de la línia 1 estan destinades a ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i a Consells Comarcals que hagin assumit competències municipals en les obres i els serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal.

Les subvencions de la línia 2 estan destinades a municipis de menys de 5.000 habitants, entitats municipals descentralitzades de menys de 5.000 habitants i a Consells Comarcals de menys de 5.000 habitants.

En el programa general d’inversions, hi poden optar la totalitat dels ens locals: 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades.

En el programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades Pel que fa a la demarcació de Barcelona el nombre de municipis destinataris son 127, el de Consells Comarcals 5 i el d’Entitats municipals 2, Belllatera i Valldoreix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article