La Festa Major de Molins arrenca aquest divendres declarant-se “més inclusiva, segura i saludable

Societat.

Les novetats d’aquesta edició estan adreçades a fer una festa que connecti amb la gent sense excepció.
Les novetats d’aquesta edició estan adreçades a fer una festa que connecti amb la gent sense excepció.

L’Ajuntament, no vol que ningú es quedi a casa durant els 11 dies d’activitats previstes al programa, per aconseguir-ho, en col•laboració amb les entitats locals, s’han impulsat diferents mesures i novetats.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha aprofitat la presentació per destacar que “la Festa Major volem que sigui de tots i totes, i que es pugui viure amb seguretat i sense riscos, i per això hem treballat de forma transversal entre diferents regidories per aprofitar aquesta cita tan important per la gent de Molins de Rei”.

Paz, que ha estat acompanyat per les regidores de Cultura, Ainoa Garcia; Feminismes i Alliberament LGTBI, Jessica Revestido; i Salut Pública, Laia Castellana; també ha volgut agrair a les entitats i als patrocinadors “la seva implicació i col•laboració per atreure el màxim de gent possible a les activitats i, alhora, fer-ho des d’una perspectiva responsable i inclusiva”.

Les primeres mesures es podran ja deixar veure al pregó, que inclouran interpretació simultània del pregó dels Miquels en llenguatge de signes i subtítols, així com un espai reservat per a persones amb discapacitat.

Aquestes mesures també s’adoptaran en altres activitats. Des de l’àrea d’Esports també s’ha habilitat un servei d’acompanyament a la cursa de Sant Miquel per persones amb discapacitat. Finalment també hi haurà fira d’atraccions sense soroll, sense música per facilitar l’accés a persones amb autisme o altres patologies similars. Serà el divendres 27 de 17h a 19h.

Un any més la Festa Major comptarà amb el Punt Lila a la plaça de la Llibertat, un punt d'informació i atenció que facilitarà assessorament i acompanyament a les persones en el cas d'una agressió o de comportaments sexistes.

El Punt Lila comptarà amb professionals que facilitaran aquesta atenció i acompanyament. Paral•lelament, i en el marc del Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais festius, l'Ajuntament impulsa la campanya VIVIM LA FESTA SENSE AGRESSIONS.

Els bars i restaurants adherits a la campanya Contrarumors oferiran estovalles per desmentir prejudicis i afavorir la convivència en la diversitat.

Els establiments d’hostaleria són espais estratègics on es desenvolupen dinàmiques socials i els seus responsables són persones clau per incidir positivament en les relacions entre les persones.

Les tovalles transmeten missatges per superar els prejudicis, estereotips i rumors que sovint dificulten l’apropament entre veïns i veïnes que compartim un projecte de vila. Per saber quins són els comerços adherits es pot consultar la web http://www.contrarumors.cat/.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article