El Baix Llobregat ha sigut la sisena comarca més afectada pels aiguats de l’ estiu segons l’ ACA

Societat.

Els treballs han consistit en garantir la lliure circulació de l’aigua, retirar possibles obstacles i minimitzar el risc d’inundacions.
Els treballs han consistit en garantir la lliure circulació de l’aigua, retirar possibles obstacles i minimitzar el risc d’inundacions.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat la pràctica totalitat de les actuacions previstes (el 97%) a sis conques fluvials de les demarcacions de Girona i Barcelona arran dels aiguats de la passada tardor.

En total s’han conclòs 376 actuacions (275 a Girona i 101 a Barcelona), concretament a les comarques del Ripollès, Osona, l’Alt i el Baix Empordà, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Les precipitacions van provocar la caiguda i arrossegament de vegetació, l’acumulació de sediments, desperfectes en diversos murs de rieres i en instal•lacions de sanejament, entre d’altres.

Les intenses pluges es van repartir en dos episodis, un a mitjans d’octubre i un altre durant la primera setmana del mes de novembre. El primer episodi de llevantada va afectar, principalment, la capçalera de la conca del Ter, al seu pas per les comarques del Ripollès i Osona, i la del Llobregat (comarques del Berguedà i el Bages).

Pel que fa a l’episodi del mes de novembre, aquest va tenir una major incidència a les conques de la Muga, el Baix Ter i el Daró, algunes rieres de la Costa Brava (Aubi, Ridaura), el Llobregat i la conca del Besòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article