Quatre alcaldes del Baix Llobregat al nou Comitè Executiu de l’ ACM

Política.

Foto de grup de la nova executiva.
Foto de grup de la nova executiva.

Isidre Sierra, Josep Perpinyà, Miquel Solà i Xavi Paz, alcaldes de Sant Climent, Sant Just, Collbató i Molins de Rei seran els representants baixllobregatins a l’ entitat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és el nou president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Soler ha estat escollit president i proclamat amb el 95% dels vots a favor (un total de 265 emesos, 253 a favor, 11 abstencions i un vot en contra), en substitució de David Saldoni, en la XXI Assemblea que l’entitat municipalista ha celebrat aquest divendres a Girona.

La de Lluís Soler era l’única candidatura que es va presentar a la presidència per agafar el relleu de David Saldoni, que ha encapçalat l’ACM des del gener de 2018 fins al setembre de 2019.

Durant l’Assemblea, celebrada al Palau de Congressos de Girona amb uns 200 alcaldes i alcaldesses, s’ha aprovat per unanimitat l’informe de gestió de l’entitat i s’han aprovat sis propostes de resolució.

Una d’elles demanant que els problemes polítics s’han de resoldre per vies polítiques i no judicials i que es deixin sense efecte les causes obertes contra totes les persones que van defensar la democràcia l’1 d’octubre.

També una proposta de resolució per impulsar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Una altra resolució per tramitar una Llei del Territori que potenciï la cohesió, l’equilibri i la sostenibilitat i una altra per garantir finançament als ens locals per atendre les necessitats socials bàsiques de la ciutadania.

Finalment, una altra resolució perquè es derogui la LRSAL i que s’articuli un sistema de finançament que garanteixi la suficiència financers dels ens locals; i una última per abordar una futura unificació de les entitats municipalistes de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article