A partir de dimecres 25 la Biblioteca el Molí de Molins de Rei acollirà l’exposició itinerant “Margarida Xirgu l’actriu i la dona”

Cultura.

La mostra també s’aturarà en la dona i no només en l’actriu, descobrint la seva faceta política i com a pedagoga.
La mostra també s’aturarà en la dona i no només en l’actriu, descobrint la seva faceta política i com a pedagoga.

A través d’objectes personals, cartes, documents oficials, fotografies i audiovisuals, l’exposició explorarà els seus inicis a la professió en l’adolescència, l’exili al Con Sud americà i el seu reconeixement internacional.

Assistiran a la inauguració de l’exposició, que tindrà lloc a les 18.30 hores de dimecres 25, el sub-director general de Promoció Cultural del Departament de Cultura, Toni Cabré; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei, Ainoa García; la comissària de l’Any Xirgu, Esther Bartomeu, i la directora de la Biblioteca el Molí, Montserrat Vega. Finalment, a la cloenda hi participarà l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz.

En el marc de l’exposició estan previstes activitats paral•leles com lectures dramatitzades de la seva correspondència, que pels seus viatges i anys a l’exili és molt extensa.

La lectura serà a càrrec de l’actriu Àngels Bassas i l’acompanyarà al violoncel Esther Vila. També hi haurà una conferència dramatitzada a càrrec d’Araceli Bruch que pretén retratar la manera de fer i de viure de l’actriu.

A les inauguracions que sigui possible es projectarà la pel•lícula “La Xirgu”, de la directora Sílvia Quer i la productora Míriam Porté, protagonitzada per l’actriu Laia Marull. “Margarida Xirgu: l’actriu i la dona’” es podrà veure a la Biblioteca El Molí de Molins de Rei fins l’11 d’octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article