A partir d’ octubre ja es pot tornar a visitar el museu de la Colònia Sedó d’ Esparreguera

Cultura.

La colònia tèxtil forma part del patrimoni industrial baixllobregatí.
La colònia tèxtil forma part del patrimoni industrial baixllobregatí.

El Museu de la Colònia Sedó obrirà les seves portes de manera regular tots els caps de setmana a partir del 5 d’octubre.

L’equipament es podrà visitar dissabtes i diumenges al matí i els dos dies s’oferiran visites guiades, tant per l’interior com per l’exterior de la colònia industrial. L’objectiu és donar a conèixer aquest bé patrimonial i convertir-lo en un espai d’interès turístic i cultural dins el territori.

Dos monitors formats per l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) seran els encarregats de gestionar l’equipament i oferir les vistes durant els dies d’obertura.

Per celebrar-ne la reobertura permanent, l’associació està preparant un acte oficial per diumenge 29 de setembre, tot i que les visites pel públic general començaran a partir del primer dissabte d’octubre.

Les instal•lacions del museu obriran, tant dissabtes com diumenges, de 10 del matí a 2 del migdia i durant aquest horari s’oferiran, cada dia, dues visites guiades per l’interior del museu i una per l’exterior de la colònia i el seu entorn.

Inicialment seran persones de l’associació i del CECBLL qui, de forma voluntària, oferiran les visites, però al llarg del mes d’octubre formaran dos monitors, que finançarà el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) -responsable de la gestió del museu-, perquè se’n facin responsables.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article