Aquest divendres Sant Joan Despí acollirà la inauguració de les Jornades Internacionals Jujol al Centre Jujol-Can Negre

Cultura.

Emmarcades en la celebració de l'Any Jujol140 volen sumar la mirada de diferents especialistes que han tingut contacte amb l'obra del genial artista.
Emmarcades en la celebració de l'Any Jujol140 volen sumar la mirada de diferents especialistes que han tingut contacte amb l'obra del genial artista.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb la col•laboració d’ UIC Barcelona, organitza del 27 al 29 de setembre les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida, que aplegaran experts del món acadèmic i professional per analitzar els múltiples vessants de l'obra de Josep Maria Jujol.

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acollirà aquesta trobada a l'entorn de Jujol que comptarà amb una desena de ponents d'àmbits com l'arquitectura, el disseny, el periodisme o l'interiorisme, que protagonitzaran conferències, debats i taules rodones.

L'acte inaugural de les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida tindrà lloc el divendres 27 de setembre a les 9.30 hores, amb les intervencions de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; del director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart; de Josep Maria Jujol Jr, fill de l'arquitecte, i de Guillem Carabí, director de les jornades i doctor en Arquitectura per UIC Barcelona School of Architecture.

Com a ponents, el divendres 27 de setembre hi participaran Maria Àngels Fondevila, conservadora de les col•leccions d'art modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC); Anna Pujadas, directora d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona; Rowan Moore, crític d'arquitectura de The Observer, i Mireia Freixa, catedràtica emèrita del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

Per la seva banda, el dissabte 28 de setembre serà el torn de les ponències de Diego Alberto Rodríguez, degà associat de Desenvolupament de la Facultat de l'Escola d'Arquitectura de Monterrey (Mèxic); Arturo Frediani, director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

 Toshiaki Tange, arquitecte i director de l'estudi d'Arata Isozaki Espanya; Roger Miralles, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili; Tomás López, dissenyador i interiorista; i dels representants dels estudis Vora Arquitectes i Nua Arquitectures.

Les ponències analitzaran diversos aspectes de la figura i l'obra de Jujol, com ara el procés creatiu de l'artista, la difusió del seu patrimoni, el paper de la religió, la relació de Jujol amb Antoni Gaudí o l'esperit de l'arquitectura jujoliana.

Durant les jornades també es farà una visita a la ruta modernista de Sant Joan Despí i s'organitzarà, el diumenge 29 de setembre, una sortida per conèixer l'obra de Jujol al Camp de Tarragona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article