Arriba a Esplugues una exposició per recordar la barbàrie de la Guerra Civil

Cultura.

“Can Tinturé 1936-1939: la memòria que queda” es podrà veure a Esplugues fins al 26 de gener.
“Can Tinturé 1936-1939: la memòria que queda” es podrà veure a Esplugues fins al 26 de gener.

L’edifici de Can Tinturé a Esplugues de Llobregat i l’actual col•lecció de rajola que s’hi exposa esdevenen els fils conductors de l’exposició de petit format “Can Tinturé 1936-1939: la memòria que queda”, que presenta Museus d’Esplugues.

La mostra s’emmarca en el projecte “1939. L’abans i el després”, que amb motiu del 80 aniversari del fi de la guerra, la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona presenta com una exposició compartida en la qual participen 25 museus locals.

A Esplugues, la mostra recupera la història de Can Tinturé per presentar les vicissituds de l’edifici quan amb l’esclat de la guerra i l’inici de la revolució és abandonat pels seus propietaris i s’inicia un llarg procés de municipalització.

En paral•lel, l’exposició també se centra en l’actual col•lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel com exemple de salvaguarda de patrimoni.

Miquel fou conegut com «el salvador de rajoles» per la seva tasca, sistemàtica i escrupolosa, de recol•lecció de rajoles de mostra en habitatges del barri de Barceloneta on vivia i que van patir els bombardejos de l’aviació italiana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article