Ja es pot gaudir del mural dedicat a Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí

Cultura.

El mural s'ha pintat a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge, al peu de la plaça de l'Ermita.
El mural s'ha pintat a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge, al peu de la plaça de l'Ermita.

"Si volia fer un homenatge a Jujol, res millor que fer un homen atge a la natura, tant present en totes les seves obres, i apel•lant a quelcom que ja hi ha en aquell espai com és un arbre, tal com feia Jujol amb el que hi havia a l'entorn d'on treballava", explica Ampparito, un dels artistes més reconeguts internacionalment per treballs com aquest.

D'aquesta forma, el mural és un retrat en grans dimensions de l'arbre que hi ha al davant de l'edifici. "La idea és ancorar l'arbre de 2019 a l'edifici de manera que, cada any que passi, quan l'arbre de veritat sigui podat i quedi amb la seva estructura al descobert, puguem veure els canvis que s'hi han produït comparant-lo amb el del mural; uns canvis impossibles de predir, igual que la gestualitat de Jujol", segons l'artista.

Les branques de l'arbre del mural, tot just podades, recorden l'expressiva i espasmòdica cal•ligrafia jujoliana i també la forma com Jujol modelava la forja, amb els seus característics talls, deformacions i bonys, similars a com un arbre es modela a si mateix.

Ignacio Nevado 'Ampparito' va ser l'artista seleccionat d'entre les 30 propostes que l'Ajuntament de Sant Joan Despí va rebre en el concurs internacional convocat per a l'execució del mural en commemoració de l'Any Jujol140.

Un cop seleccionat, Ampparito ha realitzat una estada a Sant Joan Despí per aprofundir en la figura i l'obra de Jujol i realitzar el disseny del mural.

Tant en el procés d'elaboració del concurs internacional com en l'acompanyament de l'artista escollit durant la realització del mural, l'Ajuntament ha comptat amb la col•laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l'art urbà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article