Cervelló i Molins de Rei primers municipis en aplicar el concepte de l’ economia verda i circular

Economia.

Els municipis de Gavà, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu i Viladecans ja han reservat hores d'assessorament tècnic especialitzat.
Els municipis de Gavà, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu i Viladecans ja han reservat hores d'assessorament tècnic especialitzat.

El servei d'economia verda i circular de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB es va posar en marxa el passat mes de juliol i, a hores d'ara, ja està present a onze municipis metropolitans.

Aquest servei de suport té com a objectiu contribuir a la transformació del model econòmic metropolità per tal que les activitats econòmiques siguin compatibles amb els condicionants ambientals i socials.

La manera de fer-ho és a través de la implementació de processos productius i de models de negoci innovadors i ambientalment sostenibles.

Cervelló, Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès i Ripollet seran els primers municipis que duran a terme l'anàlisi del seu ecosistema industrial.

Aquest projecte permetrà caracteritzar-ne els teixits econòmics i analitzar la potencialitat i les oportunitats de les empreses i indústries per aplicar estratègies d'economia verda i circular.

Els resultats també s'integraran en una base de dades d'àmbit metropolità, que permetrà generar una nova capa d'informació dels teixits econòmics de l'àrea metropolitana de Barcelona, en la mesura que l'increment d'escala contribueix a la detecció de noves oportunitats per aplicar aquestes estratègies. L'objectiu és completar aquesta anàlisi per a tots els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article