La nova assignatura de servei comunitari de l’ ESO a debat entre les entitats socials de Viladecans

Societat.

Una imatge de la reunió amb les entitats per resoldre dubtes.
Una imatge de la reunió amb les entitats per resoldre dubtes.

Càrites, Viladecans Contra el Càncer, El Mamut Viladecans, AMPA de l'institut Olimpia i l'Associació Gent Gran Can Pastera són algunes de les més de 20 entitats que es van reunir a l'Ateneu Pablo Picasso, per parlar de com els afecta.

L'impuls del servei comunitari és una acció que té com a objectiu promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

El servei comunitari es realitzarà a tercer o quart de l'ESO, ha de formar part de la programació curricular d'una o diverses matèries i tindrà una durada de 20 hores, repartides en 10 hores de preparació al centre i 10 més de pràctiques a les entitats, realitzades fora de l'horari lectiu.

Formació a la gent gran, acompanyament i suport a l'escolarització, suport a necessitats bàsiques, preservació i manteniment del medi urbà i suport a persones necessitades, són alguns dels serveis que els estudiants hauran de realitzar juntament amb les entitats.

Gisela Navarro, 2a tinenta d'alcalde d'Acció Comunitària, ha ressaltat la importància d'aquest projecte perquè assenyala que és un bon exemple de l'educació 360 que s'està promovent avui en dia, perquè "quan parlem d'educació no només ens referim a les escoles i instituts, sinó a connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones".

Conxi López, directora del centre de recursos pedagògics, veu el servei comunitari com una assignatura molt positiva i necessària perquè "és l'única manera d'obtenir valors, com ser responsable i adquirir un compromís amb l'entorn".

Que els alumnes de secundària ajudin de forma voluntària als més petits en assignatures com matemàtiques, no és nou, però a partir d'aquest curs ho hauran de fer de forma obligatòria, per tal de promoure el treball en xarxa entre els centres educatius, els agents i les entitats de l'entorn per tal de facilitar la comprensió de la realitat social i comprometre's a la seva millora.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article