El Govern crea el distintiu “Soc smart” que acredita que un municipi ha fet una aposta estratègica per esdevenir una ciutat intel•ligent

Societat.

Els primers distintius ‘Soc smart’ s’atorgaran a l’estand de la Generalitat de Catalunya durant l’Smart City Expo World Congress 2019 a l’Hospitalet.
Els primers distintius ‘Soc smart’ s’atorgaran a l’estand de la Generalitat de Catalunya durant l’Smart City Expo World Congress 2019 a l’Hospitalet.

Els municipis de Catalunya que vulguin optar al distintiu poden presentar la seva sol•licitud a través del formulari habilitat a l’EACAT.

Entre d’altres criteris, cal que els municipis i ciutats sol•licitants estiguin adherits a l’Observatori SmartCatalonia, que el pla d’actuacions municipal contingui una estratègia smart i que hagi realitzat algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel•ligents.

Es vol així reconèixer aquelles ciutats que aposten per la tecnologia com a instrument per proporcionar als ciutadans uns serveis millors; més eficients i de més qualitat; facilitar la presa de decisions mitjançant el monitoratge, la mesura, l'automatització i la interacció contínua, i per implicar la ciutadania i fomentar la seva participació activa en el desenvolupament de la ciutat.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, mitjançant l’Estratègia SmartCatalonia, estén el concepte de ciutat intel•ligent (smart city) a tot el territori i desplega un programa que aprofita l'ús de la tecnologia i la informació digital per tal d'innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel•ligent, sostenible i integradora.

Mitjançant el Laboratori SmartCatalonia i l’Observatori SmartCatalonia, l’estratègia potencia projectes innovadors a tot el territori català per acostar les solucions tecnològiques més emergents i innovadores als municipis de Catalunya duent a terme proves pilot en entorns reals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article