Els municipis del Baix Llobregat cada vegada més internacionals

Economia.

Barcelona Catalonia està present a la fira immobiliària de Munic per atraure inversió estrangera. Barcelona Catalonia consolida el seu model de col•laboració públic-privada que suma les propostes de les diferents administracions i els  projectes de compan
Barcelona Catalonia està present a la fira immobiliària de Munic per atraure inversió estrangera. Barcelona Catalonia consolida el seu model de col•laboració públic-privada que suma les propostes de les diferents administracions i els projectes de compan

Barcelona Catalonia consolida el seu model de col•laboració públic-privada que suma les propostes de les diferents administracions i els projectes de companyies privades del sector.

En aquest sentit l’estand d’Expo Real aplega vuit empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col•laboren en projectes urbanístics a Catalunya.

En aquesta ocasió són els ajuntaments de Badalona, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, i Viladecans.

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) renoven per onzè any consecutiu a Expo Real 2019 el seu compromís amb el projecte Barcelona Catalonia per donar suport a models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors.

Expo Real és una de les principals fires immobiliàries del món, que se celebra a partir de demà dilluns 7 fins al 9 d’octubre a Munic (Alemanya).

Els projectes que presenta Barcelona Catalonia sota el lema Keeps on rocking! són el reflex de la vocació internacional, oberta i cosmopolita que tenen la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya.

Aquests mateixos factors són, entre d’altres, els que han convertit la capital catalana en la quarta ciutat del món en atracció de talent, només per darrera de Londres, Nova York i Berlín.

Així ho diu l’estudi “la marca ciutat com a factor de creació de valor”, elaborat per l’EAE Business School, que ha analitzat diferents aspectes de la ciutat com la seva capacitat cultural, el grau de riquesa intel•lectual, la capacitat creativa i la innovació permanent.

Així mateix, la ciutat de Barcelona és també considerada com el tercer start-up hub europeu, amb dades del 2018, en aquest cas, just després de Londres i Berlín.

En l’edició d’enguany, Expo Real obre un nou saló, Nova3, dedicat a la innovació aplicada al sector immobiliari. La fira de Munic s’uneix així al debat PropTech i com les empreses del sector utilitzen la tecnologia per refinar, millorar o reinventar els serveis que ofereixen.

Catalunya també afronta reptes en aquest sentit i mostra d’això en són les iniciatives del govern català i de la ciutat de Barcelona amb els principals operadors de telecomunicacions per convertir Catalunya en un laboratori obert en connexió 5G.

Amb aquest context, Barcelona com a tractora de talent i viver d’start-ups i els nous models de centres de treball, des del Projecte Barcelona Catalonia es vol abordar el debat i els reptes que planteja un model de ciutat d’usos mixtes, on han de conviure les persones, la innovació, el talent i la captació d’inversió.

La segona edició de la Barcelona Catalonia Conference: Talent, Workspaces, Housing. Mix it to achieve it! intentarà respondre aquest plantejament dins del programa oficial d’Expo Real.

Roger Costa, FDI Deputy Director de Catalonia Trade & Investment (ACCIO), serà el moderador de la taula rodona formada per Benjamin Nachoom, CEO de OneCoWork; Vanesa Carceller, CEO de Barcelona de JLL, i Maria Sisternas, CEO de MEDIAURBAN.

Més enllà de la conferència organitzada pel projecte Barcelona Catalonia, representants de la delegació catalana participaran també en diferents fòrums d’Expo Real 2019, com són el debat i els reptes que plantegen les ciutats amb fronts marítims, l’aplicació d’iniciatives Smart en barris i districtes o l’impacte que genera la incorporació de la Intel•ligència Artificial en la gestió de l’entorn urbà. Aquestes xerrades es celebraran entre el dilluns i el dimarts en el marc de l’Intelligent Urbanization Forum.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article