Empresonat un veí de l’Hospitalet que havia fugit de la presó

Societat.

En els atracaments esgrimia un revòlver per intimidar els treballadors.
En els atracaments esgrimia un revòlver per intimidar els treballadors.

El primer dels atracaments va tenir lloc el 19 de setembre quan es va produir un atracament a l’interior d’una entitat bancària de Barcelona. El lladre va amenaçar amb un revòlver un dels treballadors i va aconseguir endur-se un botí de 1000 euros.

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Unitat Central d’Atracaments van detenir el 23 de setembre un home de 36 anys com a presumpte autor de dos robatoris violents en establiments comercials de Barcelona.

Aleshores els investigadors van començar a treballar per establir possibles candidats amb antecedents per atracament que quadressin amb l’home que s’observava a les imatges.

De les gestions en va resultar un home de 36 anys al qual li constaven tres ordres de detenció i ingrés a presó i que al mes de maig del 2018 va escapolir-se dels educadors que l’acompanyaven en una sortida programada fóra del Centre Penitenciari on complia condemna per atracament.

Dos dies després pels volts de les 21:00 hores hi va haver un nou atracament, en aquest cas en un establiment d’alimentació ubicat en una zona propera de l’entitat bancària que havia estat assaltada el dia 19 de setembre.

En aquesta ocasió el lladre va irrompre al local i va amenaçar amb una pistola els treballadors que ja estaven a punt de tancar. En aquell moment no hi havia cap client a l’establiment.

De seguida van conduir els tres empleats cap al quartet on s’hi feia el recompte de la recaptació del dia i els va lligar amb brides de mans i peus.

Va ser al cap de pocs minuts quan va entrar a la botiga un home, parella d’una de les treballadores, que l’havia vingut a buscar com havia fet altres vegades.

Estranyat perquè no veia a ningú va intentar d’entrar a l’oficina on es feia el recompte. En adonar-se’n, l’atracador va sortir abruptament del quartet i en aquell moment es va produir un forcejament entre els dos homes en el decurs del qual s’hi va produir un tret fortuït que va impactar contra un dels mostradors del local, sense que causés cap ferit.

Finalment, l’arrestat el va aconseguir reduir, el va colpejar amb la pistola i el va conduir fins al quartet per immobilitzar-lo com havia fet anteriorment amb les altres víctimes. En aquest cas es va emportar 2707 euros en metàl•lic.

D’aquest robatori violent se’n va fer càrrec el Grup de Robatoris Violents de Barcelona. En aquest punt les dues unitats encarregades d’investigar els dos fets es van coordinar de manera que van poder establir que l’autor dels dos robatoris era la mateixa persona.

Ja avançada la investigació els agents de la Unitat Central d’Atracaments van ubicar l’investigat a la zona de Pubilla cases a l’Hospitalet de Llobregat.

El dia 23 de setembre es va dur a terme un dispositiu de recerca per mirar de localitzar el sospitós en aquesta àrea, el dia 25 l’operatiu policial va donar els seus fruits i cap a les 15.00 hores van detectar i detenir el presumpte autor dels robatoris.

En el moment de la detenció portava una ronyonera a l’ interior de la qual hi duia un revòlver amb quatre bales a l’interior del tambor, que correspon a l’arma utilitzada en els dos robatoris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article