La Xarxa de Rescat de Fauna Marina confirma el primer niu de tortugues Caretta caretta d’ enguany a Castelldefels

Societat.

Les platges del Baix Llobregat amaguen històries tan agradables com aquesta.
Les platges del Baix Llobregat amaguen històries tan agradables com aquesta.

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) ha confirmat ael primer niu de tortuga careta de la temporada al litoral català.

La posta ha estat a la platja de Castelldefels, i, pels rastres trobats a la sorra, s’estima que ja han nascut prop d’un centenar de tortugues. S’espera que en les properes hores acabin de néixer la resta de tortugues dels ous que resten per descloure a dins del niu, que encara no ha estat localitzat.

Un cop es trobi, es podrà determinar exactament el nombre d'exemplars nascuts. Diumenge a la tarda, personal tècnic s’ha desplaçat fins a la zona, per establir un perímetre de protecció del niu, i han localitzat una desena de tortugues acabades de néixer que s’encaminaven cap al mar.

Aquestes tortugues han estat traslladades a les instal•lacions de la Fundació CRAM, per tal de dur a terme un estudi genètic i un seguiment de la seva salut, en virtut de l’acord que manté amb la Generalitat.

Es calcula que la posta dels ous va tenir lloc la primera setmana d’agost, i que ara, 60 dies després, les tortugues han començat a néixer. La temporada passada es van localitzar quatre nius diferents a Mataró, Premià de Mar i Cambrils.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article