Martorell acollirà dues de les cinc “Marxes per la Llibertat“

Societat.

Tan bon punt es faci pública la sentència del Tribunal Suprem, es donaran a conèixer els detalls d’inici de les Marxes per la llibertat.
Tan bon punt es faci pública la sentència del Tribunal Suprem, es donaran a conèixer els detalls d’inici de les Marxes per la llibertat.

Aquestes “són una resposta de país davant de l’intent de l’Estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminació o el de manifestació.”

Per això, gent molt diversa s’uneix per uns objectius comuns, “la llibertat de les preses i presos polítics, el rebuig unànime a la repressió i la defensa del dret a l’autodeterminació.”

Les Marxes sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona el mateix dia i confluiran tres dies després a Barcelona. Cada columna recorrerà al voltant de 100 km, que es dividiran en cinc trams.

Dos trams el primer dia (matí i tarda); el segon dia, dos trams més (matí i tarda); i el tercer dia només es farà un tram al matí, ja que està previst arribar a Barcelona al migdia. Cada tram tindrà una distància aproximada de 20 quilòmetres.

Cada etapa s’inicia i acaba en nuclis urbans, que són punts de replegament i avituallament, on es pot dinar, sopar i fins i tot dormir. Per aquella gent que no pugui acabar una etapa, hi haurà equips de voluntaris que s’encarregaran de la seva assistència amb vehicles propis

De tota manera, es fa una recomanació perquè tothom hi participi en la mesura de les seves possibilitats, amb especial atenció a la gent gran i als infants, que també seran molt benvinguts.

Per participar-hi no caldrà inscriure-s’hi, només cal que reservar els àpats o les pernoctacions si s’ està interessat. Les marxes, tothom s’hi pot unir, des de l’inici, a mig camí o quan ho cregui convenient.

Ningú està obligat a fer les etapes completes, sinó que es pot iniciar en un punt i, a mig camí deixar-ho, o afegir-s’hi a mig camí. Només cal tenir en compte que hi ha horaris de sortida i d’arribada.

Només cal que reservar per tenir dret als avituallaments i les pernoctacions, d’aquesta manera poden organitzar els trams, els àpats i les places per dormir. Així es garanteix que tothom que ho hagi fet tingui dret a l’àpat sol•licitat, que serà popular. També tindrà dret a pernoctació, si així ho necessita.

Els àpats tindran un preu popular, al voltant dels 6 euros. Les pernoctacions seran gratuïtes, però tothom qui vulgui fer nit als espais habilitats, com poliesportius, caldrà que porti sac de dormir i màrfega.

Les etapes de la columna de Tàrrega són els següents: Dia 2 tarda: El Bruc – Martorell Dia 3 matí: Martorell – Barcelona, i les etapes de la columna de Tarragona són els següents: Dia 2 tarda: Sant Sadurní d’Anoia– Martorell Dia 3 matí: Martorell – Barcelona.

Comentaris

Rosa Monforte Anguita Sant Esteve sesrovires
1.

Hola demà dijous en el torn de 17:00 / 20:00
Voldria venir de voluntaris a can oliveres per la marxa de la llibertat
No sé on tinc de trucar O no sé si em puc presentar així com així ,que tinc de fer per poder participar??
Salutacions

Comenta aquest article