El Museu de Gavà impulsa les Jornades Europees de Patrimoni

Cultura.

Arxiu: Vil•la romana de Can Valls.
Arxiu: Vil•la romana de Can Valls.

Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.

A nivell català aquest projecte compta amb la col•laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i, en l’edició d’enguany, incorpora com a nous col•laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Veïns i veïnes de Gavà i visitants de la ciutat podran gaudir de la festa major del patrimoni cultural participant de les diferents visites guiades gratuïtes i per a totes les edats que s’han proposat.

Gavà té un patrimoni cultural insòlitament ric i variat i i la voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti descobrir i posar en valor tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si d’un festival es tractés.

Any rere any s’aniran incorporant novetats. Enguany, hi haurà una nova oportunitat per conèixer el jaciment de can Valls i els treballs que s’hi van realitzar aquest estiu. I aprofitant la mostra de petit format “1939. L’abans i el després.

Els quatre gavanencs morts en retirada” que acull el Museu de Gavà, es farà una visita guiada per la ciutat, centrada en el Gavà del final i just després de la Guerra Civil.

Les activitats són les següents; Dissabte 12 d’octubre, a les 12 h. Tot l’entorn natural dins el jardí botànic Passejada guiada pel jardí botànic, per conèixer els seus ambients i descobrir el ric i divers patrimoni natural de Gavà. Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Dissabte 12 d’octubre, de 10 a 19 h. Jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà Viu l’experiència de participar d’una innovadora expedició arqueològica a les mines prehistòriques de Gavà, les mines en galeria més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita. Gaudeix investigant les troballes i coneix la vida dels avantpassats fa 6.000 anys en un lloc únic molt a prop teu. Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Dissabte 12 d’octubre, a les 11 h. Itinerari Gavà 1939 La ruta que s'inicia al Museu, amb l'exposició de petit format "1939. L'abans i després. Els quatre gavanencs morts en retirada", proposa conèixer el marc general en què es va situar el poble de Gavà al final i després de la Guerra Civil. Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 11 h. Visita guiada al Refugi antiaeri de la Rambla Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Amb un itinerari i la visita al refugi davant la Roca, podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que hi van trobar aixopluc. Inscripció prèvia gratuïta al tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 11 h. Visita guiada a la vil•la romana de Can Valls Totes les hipòtesis estan obertes! Gaudiu en exclusiva de la visita a la Vil•la romana de can Valls, recentment restaurada, i acompanyeu-nos en la investigació arqueològica. Cal portar calçat còmode i aigua. Sortida del Parc de gronxadors de l’Av. 8 de Març. Inscripció prèvia gratuïta al tel. 93 263 96 50.

Diumenge 13 d’octubre, a les 10 h. Visita guiada al castell d’Eramprunyà Les obres de consolidació del castell continuen i l’accés al castell és restringit. Si desitgeu conèixer aquest important enclavament històric i paisatgístic ho podeu fer a través de la visita guiada al castell a càrrec dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. L'accés al castell presenta certa dificultat. Cal portar calçat còmode i aigua. Sortida de l’ermita de Bruguers (Carretera Gavà a Begues, km 4,600) Inscripció prèvia gratuïta al Tel. 93 263 96 50

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article