El Prat visibilitza les dones al mon de la ciència i la tecnologia

Societat.

Carlota Dobaño és una pratenca de fama mundial gràcies a les seves investigacions sobre la malària.
Carlota Dobaño és una pratenca de fama mundial gràcies a les seves investigacions sobre la malària. | Foto: Tintablava Associació d’ escriptors del Prat.

Avui es commemora la jornada internacional "Ada Lovelace Day", que porta el nom d'aquesta pionera de la informàtica i està dedicada a posar en valor el paper de la dona en el món de la tecnologia, la ciència, l'enginyeria o les matemàtiques.

El Prat de Llobregat és una de les primeres ciutats catalanes que s'ha sumat a aquesta jornada internacional, organitzant un cicle d'activitats científiques amb perspectiva de gènere.

Impulsa el cicle el Centre Cívic Palmira Domènech, que l'Ajuntament del Prat va posar en en funcionament el passat mes de març i que té, entre les seves línies de treball, la divulgació científica i les tecnologies amb visió de gènere. El cicle arrencarà el mateix dimarts, 8 d'octubre, amb una activitat científica per apropar la ciència a la ciutadania.

La investigadora contra la malària de prestigi internacional, Carlota Dobaño (El Prat de Llobregat, 1969), respondrà preguntes i inquietuds sobre el tema i sobre ciència en general als veïns i veïnes a peu de carrer.

Dobaño va treballar entre 1999 i 2002 en el desenvolupament de la vacuna de la malària als Estats Units i actualment és investigadora del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB).

L'any 2014, va ser nomenada Acadèmica Corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, sent el membre més jove de la història de l'entitat, i va rebre el Premi Ciutat del Prat.

La ubicació del set en què Carlota Dobaño compartirà inquietuds científiques amb la ciutadania es donarà a conèixer en el mateix moment de l'activitat, ja que es pretén que l'activitat generi efecte sorpresa entre la ciutadania.

Posteriorment, i durant tot el mes d'octubre, es realitzaran diverses activitats perquè la ciutadania pugui conèixer més de prop els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit i contribuir a erradicar les desigualtats de gènere en aquests sectors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article