Més de 60 sancions d'incompliment de l’Ordenança de civisme a Esparreguera durant el 2019

Societat.

Deixar bosses d’escombraries o altres residus fora dels contenidors és el fet més denunciat, amb 59 denúncies en el que portem d’any.
Deixar bosses d’escombraries o altres residus fora dels contenidors és el fet més denunciat, amb 59 denúncies en el que portem d’any.

L’inspector de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, ha afirmat, en declaracions a l’emissora municipal, que “som conscients del problema que hi ha amb els contenidors, en el que portem d’any hem fet 59 denúncies per aquest fet, ja sigui perquè detectem en el moment que la persona no compleix la normativa o bé perquè hi ha indicis clars que evidencien d’on procedeixen les deixalles, com ara capses amb etiquetes amb dades de comerços o particulars”.

En aquets sentit, l’inspector ha apel•lat al civisme de la ciutadania i ha apuntat que el cos d’agents no té capacitat per a dur a terme una tasca de control exhaustiu de les àrees de contenidors, en una població amb tants kilòmetres de carrers com és Esparreguera.

“No és un tema de sanció, si no de civisme. Tenim més de 180 àrees de contenidors a Esparreguera, si les haguéssim de vigilar 24 hores al dia els 365 dies l’any, equivaldria a 1,6 milions d’hores de vigilància i només tenim, de mitja, quatre agents al carrer”.

L’Ordenança de civisme, aprovada el juny de 2018, regula aspectes que abans no estaven contemplats en la normativa. Així especifica que constitueix una infracció jugar a jocs de pilota als carrers, parcs, places i zones verdes, fora dels jocs expressament habilitats, els majors de 12 anys i els de qualsevol edat a partir de les 10 de la nit.

“Anteriorment no hi havia cap normativa que digués que estava prohibit i quan ens trobàvem amb aquestes situacions només podíem mediar el conflicte entre particulars, però no es podia denunciar”, afirma Josep Sánchez.

El mateix succeeix en matèria de vehicles de mobilitat personal, els patinets elèctrics. L’ordenança determina que no està permès l’ús abusiu de la via pública per part dels usuaris i usuàries d’aquesta tipologia de vehicles, ja sigui per velocitat o quan hi ha conductes que comporten risc per a la resta de vianants o suposen risc per a altres usuaris i usuàries de la via pública.

D’altra banda, en matèria de seguretat ciutadana i en espera de les dades definitives, s’ha detectat un increment important, que podria rondar el 40%, en els robatoris a interior de domicili. Al mateix temps, en un percentatge similar, s’haurien reduït els robatoris a interior de vehicles.

L’inspector de la Policia Local ha subratllat que “aquest increment s’emmarca dins les tendències generals de la comarca” i ha apuntat que la xifra s’ha de valorar tenint en compte que, al 2018, hi va haver una baixada també molt gran d’aquest tipus de fets delictius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article