L’Hospital de Viladecans substituirà el mamògraf actual per un altre d’última generació

Salut.

Aquest permetrà millorar la detecció de lesions mamàries i reduir el nombre d’altres proves complementàries.
Aquest permetrà millorar la detecció de lesions mamàries i reduir el nombre d’altres proves complementàries.

Avui es retirarà l’aparell actual i tres dies més tard arribarà el nou equip, durant tres setmanes es durà a terme la instal•lació i el calibratge de l’aparell, així com la formació dels professionals que el faran servir. Es preveu que el nou mamògraf estigui completament operatiu el dia 28 d’octubre.

Durant el temps que duri la instal•lació, les mamografies de les pacients de l’Hospital es derivaran al CAP El Castell, de Castelldefels, totes les persones que s’havien de fer mamografies a Viladecans ja han estat avisades del canvi.

A l’Hospital de Viladecans, l’any 2018 es van fer 10.395 mamografies, de les quals 6.966 van ser de cribratge i 3.429, assistencials. A més de l’Hospital de Viladecans, altres centres de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS) han incorporat mamògrafs d’última generació.

Es tracta dels centres d’atenció primària (CAP) La Gavarra, de Cornellà de Llobregat; El Castell, de Castelldefels, i 17 de Setembre, del Prat de Llobregat.

Durant aquests dies s’està instal•lant un altre aparell al CAP El Pla, de Sant Feliu de Llobregat. També s’han col•locat mamògrafs en altres centres de l’Hospitalet de Llobregat i del Baix Llobregat, no gestionats per l’ICS.

La instal•lació d’aquests mamògrafs digitals d’última generació ha estat possible gràcies a una donació de la Fundació Amancio Ortega, dins del seu Programa de recolzament a l’oncologia pública.

El mes de maig de 2017, aquesta entitat va signar un conveni de col•laboració amb la Generalitat de Catalunya que va implicar una donació de 47 milions d’euros al CatSalut per adquirir equipaments oncològics d’última tecnologia per a diversos centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article