Esparreguera juntament amb altres municipis continuen en peu de guerra per la més que possible ampliació de l’ abocador de Can Mata

Salut.

L’ AMB ha contractat a la Universitat Politècnica de Catalunya la realització d’un estudi sobre l’impacte de l’olor.
L’ AMB ha contractat a la Universitat Politècnica de Catalunya la realització d’un estudi sobre l’impacte de l’olor.

L’Ajuntament d’Hostalets de Pierola ha convocat les comissions de seguiment de l’abocador de Can Mata, després de conèixer que la Generalitat de Catalunya ha desestimat totes les al•legacions, i també les posteriors esmenes, a l’ampliació de la superfície i de la vida útil del dipòsit, realitzades pels consistoris dels municipis afectats -entre els quals hi ha el d’Esparreguera-, associacions veïnals i la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata.

Així la comissió tècnica s’ha convocat pel dia 31 d’octubre i el 15 de novembre se celebrarà la política. El regidor d’Espai Natural de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha subratllat que “ara es fa més necessària que mai aquesta comissió, sabent que la Generalitat ha rebutjat totes les al•legacions, amb les conseqüències negatives que això comportarà pels municipis veïns”.

En aquesta trobada hi participen representants de quatre ajuntaments - Hostalets de Pierola, Esparreguera, Masquefa i Piera-, l’Agència de Residus de Catalunya, l’empresa Cespa, explotadora de l’abocador, la plataforma Tanquem Can Mata i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Emmanuel Ortí ha lamentat que la comissió no es convoqui amb la freqüència contemplada en els estatuts, que és cada quatre mesos. Tot i que la última comissió tècnica es va celebrar el maig passat, fa com a mínim tres anys que no se celebra la trobada política.

En la reunió convocada pel 15 de novembre, l’Ajuntament d’Esparreguera reiterarà la seva negativa a l’ampliació. Emmanuel Ortí ha explicat que “manifestarem que no volem que s’ampliï l’abocador ni s’allargui la seva vida útil, perquè ja n’hem patit les conseqüències durant suficients anys i també que ens agradaria rebre la solidaritat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es qui aporta la majoria d’escombraries a l’abocador, situat justament fora d’aquesta àrea, perquè estudiïn alternatives pel tractament de residus”.

“Sabem que és difícil d’aconseguir, de manera que el que buscarem a curt termini és que es minimitzin al màxim els impactes negatius que generen tant l’abocador com l’Ecoparc4”, ha apuntat el regidor esparreguerí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article