El PSC es queda sol a Esparreguera sobre la sentencia del 1O demanant “un diàleg sobre la taula per treballar tots plegats”

Política.

La resta de partits han estat fermament en desacord amb la sentència.
La resta de partits han estat fermament en desacord amb la sentència.

El portaveu del grup municipal del PSC, Daniel Farriols, ha assegurat que “dilluns va ser un dia dur, complicat i trist. Hem arribat a una situació que ningú desitjava, el país està pitjor que fa uns anys”.

Per Daniel Farriols “és hora que ens posem a treballar tots plegats per a trobar solucions a aquest atzucac on estem posats des de fa uns anys. Hem d’intentar ser empàtics els uns amb els altres, oblidar els retrets i les actuacions que ens han portat fins aquí, els errors de cadascú, i buscar una solució”.

“Volem que aquest diàleg al que tantes vegades hem apel•lat, es posi d’una vegada sobre la taula i puguem treballar tots plegats i trobar solucions conjuntes que sumin i ens facin anar en positiu”, ha subratllat el portaveu socialista.

Des d' Esquerra Republicana, el portaveu del grup municipal, Alfons Puche, ha assegurat que quan va conèixer la sentència es va sentir “emprenyat, perquè confirma el que ja teníem previst”.

El regidor republicà ha apuntat que “la sentència estava decidida des de fa dos anys o potser abans, des del 9 de novembre” i ha apuntat que “més que una sentència és una venjança, perquè no corregeix ni modifica comportaments, sinó que vol vèncer, sotmetent i humiliant”.

Davant d’aquest fet, Alfons Puche ha assegurat que “és des del funcionament democràtic i de l’acció política del dia a dia que hem d’aconseguir una Catalunya independent. Esquerra és un partit municipalista i estem convençuts que és des dels municipis que hem de construir el nou estat català”.

La portaveu de la CUP-Alternativa Municipalista, Raquel Montoya, ha afirmat que “bona part d’aquesta sentència ja estava escrita abans d’acabar el judici, ja s’esperava que fos condemnatòria i amb altes penes de presó, cap sorpresa, però això no treu que la indignació sigui la mateixa en veure per escrit aquesta barbaritat que més que una resolució judicial considerem que és una venjança de l’Estat espanyol contra el dret a manifestació, el dret a l’autodeterminació i el moviment independentista”.

En aquest sentit, la CUP Esparreguera ja va emetre ahir un comunicat que determinava que “la resposta a la sentència del Tribunal Suprem ha de ser la mobilització sostinguda i amb dos objectius bàsics: defensar i exigir de forma ferma l’autodeterminació i l’amnista de totes les persones encausades”.

La portaveu d’Esparreguera En Comú – En Comú Podem, Glòria González, ha manifestat la seva “indignació per una sentència injusta” i ha recolzat les declaracions d’En Comú Podem a nivell nacional, que qualifiquen d’ “aberració indignant” la sentència del procés i consideren que “convertir un exercici de drets fonamentals en sedició és un greu atac a la democràcia”.

En referència al comunicat emès per l’equip de govern, González ha apuntat que “vam fer un comunicat neutre, que reflectís les dues parts de l’equip de govern”, però “com a partit, nosaltres volem manifestar la nostra indignació”.

En aquest sentit, la portaveu dels comuns ha apuntat que "governem amb el PSC perquè a nivell local tenim idees semblants, però en relació a la sentència volem fer explícita la nostra indignació".

El portaveu del grup municipal Esparreguera 2031, Manel Roca, ha qualificat la sentència de “barbaritat” i ha apuntat que “també ho són els dos anys de presó preventiva”. Per Manel Roca “una sentència de presó obre més ferides que no pas n’ajuda a tancar”.

En aquets sentit, apunta que “malgrat la solució és complexa, ha d’arribar. S’han de posar tots les piles per mirar de resoldre la situació”.

Des d’Esparreguera 2031 han apel•lat a l’amnistia per “resoldre aquesta bogeria”. El portaveu del grup esparreguerí ha recordat que “els familiars de les preses i presos polítics són els que ho pateixen més” i, per aquest motiu, “no ens podem quedar aturats, hem de continuar mobilitzats per a trobar una solució”.

Finalment el portaveu del grup municipal de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres, ha apuntat que “pensava que hi hauria algun gest per part dels poders de l’estat” i quan va sortir la sentència es va sentir “indignat, impotent i trist”.

“Estem parlant d’un conflicte polític que requereix solucions polítiques i no un judici d’aquets tipus amb una sentència que suposa un acarnissament terrible, que té voluntat de venjança i de càstig”, ha declarat Jordi Mestres.

El portaveu de Junts ha assegurat que “la presó no pot ser la solució. El futur de Catalunya no el decidiran set magistrats del Tribunal Suprem, el que hem de fer es seguir dempeus, manifestar el nostre rebuig a la sentència, reclamar l’amnistia de tots els presos i preses i apostar pel diàleg i la negociació per a poder sortir d’aquets disbarat que cada cop és més gros”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article