La “revolució ecològica” arriba als infants de Viladecans

Societat.

La trobada s'inscriu dins de la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura que es celebra el 18 d'octubre.
La trobada s'inscriu dins de la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura que es celebra el 18 d'octubre.

Durant l'acte, es valorarà l'estalvi d'electricitat aconseguit pel conjunt de les nou escoles: gairebé un 10% d'electricitat des del setembre de 2018 fins al setembre de 2019.

Uns 400 alumnes de quart de primària de nou centres educatius locals socis del projecte Vilawatt i altres convidats assistiran —el dijous 17 d'octubre, a Atrium Viladecans, de les 10 a les 11.30 hores— a la presentació del projecte municipal de transició ecològica Vilawatt i dels resultats de l'Espai Vilawatt Escoles, en el qual han estat treballant durant tot un any i hi seran presents la regidora d'Educació, Gisela Navarro, i Jordi Mazón, regidor de Medi Natural.

Es destacarà també el 19,3% d'estalvi elèctric registrat per l'Escola Enxaneta respecte de la mitjana dels 3 últims anys i el 61,4% d'estalvi de gas assolit per l'Escola El Garrofer respecte de la mitjana dels 3 últims anys, gràcies a la rehabilitació energètica de l'edifici i a través de mesures de gestió energètica a través de la millora de la cultura energètica de les persones que utilitzen l'edifici.

Les dades han estat aportades per Cíclica, empresa sòcia del projecte Vilawatt encarregada del seu desenvolupament a les escoles. Els escolars rebran reconeixements per aquesta gran feina d'estalvi energètic feta a les escoles i, entre les diferents activitats, faran propostes de noms per al súper heroi i la súper heroïna del Vilawatt.

Els estudiants tindran com a portaveus durant l'acte nou dels seus companys, els ecodelegats, que formaran part d'una taula rodona al voltant de les accions prioritàries que s'han treballat als centres, de les principals barreres que han trobat en el procés, de l'aplicació de coneixements en altres entorns no escolars i de l'organització interna per implementar el projecte Vilawatt.

L'acte també comptarà amb una sessió teatralitzada al voltant del consum energètic —eines per gestionar millor l'energia, per fer-se'n responsable individualment— i el projecte Vilawatt —un canvi de gestió energètica a la ciutat, i també a l'entorn, a casa, als comerços, a l'escola...—. La presentació del treball-concurs de l'alumnat a les aules constituirà la part final de l'acte.

Vilawatt Escoles, l'espai on l'alumnat de 4t dels centres locals rep informació, d'una manera lúdica, del fet diferencial de Viladecans derivat del projecte de transició ecològica —una companyia energètica i una moneda pròpies— té com a objectius: informar dels resultats de Vilawatt Escoles als centres educatius i treballar per a la transformació i innovació amb un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i susbtituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l'entorn i a la seva complexitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article