Castellví de Rosanes preveu incentivar l'ús de l'energia solar amb bonificacions d'impostos

Societat.

Pròximament, els textos de les ordenances se sotmetran a l’aprovació del ple municipal.
Pròximament, els textos de les ordenances se sotmetran a l’aprovació del ple municipal.

El consistori preveu establir diferents mesures per incentivar l’ús de l’energia solar a Castellví de Rosanes a través de bonificacions en els impostos municipals.

Així, el projecte d’ordenances per al 2020 inclou mesures en l’impost de béns immobles (IBI) i a l’impost d’instal•lacions, construccions i obres (ICIO) per afavorir les persones propietàries que optin per utilitzar aquesta energia renovable als seus edificis malgrat no estar-hi obligades.

Pel que fa a l’IBI, l’Ajuntament proposa per al 2020 bonificar amb un 50% la quota durant 3 anys als immobles en què s’hagin instal•lat sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per a autoconsum, malgrat que per llei no hi estiguin obligats.

Aquesta bonificació s’haurà de demanar per part de la propietat i caldrà aportar diferents documents acreditatius juntament amb la sol•licitud.

L’altra mesura, que afecta l’ICIO, és la bonificació del 95% en instal•lacions o obres en les quals s’incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar a edificis que no hi estiguin obligats per normativa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article