Diumenge Castelldefels acull l’ activitat socioturística “Estels per la Pau”

Societat.

La plaça de les Palmeres de Castelldefels serà una vegada més l'escenari d'una jornada que es celebra a més de 100 ciutats del món.
La plaça de les Palmeres de Castelldefels serà una vegada més l'escenari d'una jornada que es celebra a més de 100 ciutats del món.

“Comparte” la Fundació que dona suport a nens i nenes a Amèrica Llatina des de fa més de 20 anys, organitza el diumenge 20 d'octubre, juntament amb l'Ajuntament de Castelldefels i amb el recolzament del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, la 6a edició consecutiva del Dia Internacional Estels per la Pau, una jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social.

En aquesta ocasió, quatre escoles de Castelldefels, Jacint Verdaguer, Gaudí, Josep Guinovart i Frangoal han participat activament des de les aules on més de 500 nens han dut a terme tallers de cultura de pau i construcció d'estels per poder participar al dia 20 d'octubre en la gran volada solidària.

"Amb les activitats que hem programat compartirem amb les famílies una festa de solidaritat i reflexió per reclamar la pau al món", afirma Claudio Lavanchy, director general d'Comparte.org.

Es preveu superar l'assistència de l'any passat que es va xifrar en més de 5.000 assistents i que prop de 900 nens facin volar estels per batre rècord històric a Barcelona.

Des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda els assistents podran participar en multitud de tallers organitzats per Comparte. Asha Miró, icona intercultural i ambaixadora de cooperació internacional, serà l'encarregada de llegir el pregó que versarà sobre la pau al món, la no violència i la gestió sana dels conflictes.

La cita forma part del calendari mundial des de fa més de 30 anys, el segon diumenge d'octubre se celebra el "One Sky, One World", el "Dia Internacional Estels per la Pau".

Un esdeveniment en el qual l'estel es transforma en un símbol multicultural que promou l'entesa entre els pobles, la justícia social i el diàleg per la convivència.

Per Lavanchy "Estels per la Pau, és més que un dia de festa pensat per a tota la família a la plaça de les Palmeres de Castelldefels". Per sisè any la trobada proposa una reflexió profunda en una "jornada per la Pau i la resolució pacífica dels conflictes" en un espai de 1.000m2 on es realitzaran activitats de tota mena, adreçades especialment als més petits de la casa.

Els assistents podran participar en tallers de construcció i decoració d'estels i gaudir de vols acrobàtics d'estels gegants, entre altres d’activitats programades com també l'exhibició de balls i classes de maquillatge.

Com a novetats d'aquest any hi haurà tallers de caricatures, un fotomató i un estand en què entretindrà als nens amb trucs de seguretat, una activitat patrocinada per Grup Maldonado, patrocinador de l'esdeveniment.

També tindrà presència durant el matí la Puput Punxetes, la mascota turística del Baix Llobregat que animarà i dinamitzarà a tots els nens i nenes.

L'objectiu principal d'aquest acte és que les famílies i els nens reflexionin sobre la pau al món i, amb l'ajuda dels seus pares i educadors, deixin per escrit en els estels seus missatges i bons desitjos com a símbol multicultural que promou l'entesa entre pobles, el respecte, la justícia social i el diàleg per a la convivència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article