El Gremi d’ instal•ladors del Baix Llobregat reconegut per PIMEC pel seu suport als treballadors autònoms

Economia.

La patronal defensa acabar amb la morositat empresarial a través d’un règim sancionador.
La patronal defensa acabar amb la morositat empresarial a través d’un règim sancionador.

En el marc de la 1a Nit dels Autònoms de Catalunya, el jurat dels premis li ha concedit aquest reconeixement al gremi, Gremibaix Fundació i l’ETIF per participar en el projecte ITINERE 4.0, emmarcat en el programa de garantia juvenil per facilitar la incorporació laboral i professional dels joves en l’àmbit del manteniment d’infraestructures d’energies, i per donar resposta a les més de 500 empreses instal•ladores i persones autònomes que actualment hi estan adherides i que pateixen una fortamancança de personal qualificat.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, que ha lliurat diversos premis als autònoms catalans que han destacat en diferents àmbits, ha dit en el seu discurs que “la figura de l’autònom és central en la nostra economia, ja que aporta valor afegit, creativitat, i fortalesa, i és una de les figures més flexibles a un entorn canviant com és el del treball”.

“A l’estiu es va constituir per fi el Consell del Treball Autònom i Autònoms PIMEC ha estat un dels impulsors que ha permès el seu desbloqueig”, ha afegit.

El president de la patronal, Josep González, qui també ha lliurat guardons, ha destacat que “Autònoms PIMEC creix en nombre d’associats gràcies a la seva tasca a favor del col•lectiu”.

En aquest sentit, ha felicitat al president i a tota la Junta Directiva per totes les fites aconseguides. Sobre la situació actual a Catalunya, el president de PIMEC ha recordat el “desencís d’una part de la societat que ha volgut expressar, un cop més, el seu malestar a través de mobilitzacions pacífiques arreu del país” i ha rebutjat i lamentat els “episodis de violència que mai haurien d’haver succeït”.

“Ara la política està obligada a trobar mecanismes per resoldre aquesta situació, reforçant els espais de convivència, de diàleg i de legalitat”, ha declarat després d’instar Quim Torra i Pedro Sánchez a “actuar amb més perspectiva i grandesa que mai i deixar de banda altres qüestions menors”, després de lamentar que durant la visita d’avui del president del Govern espanyol en funcions a Barcelona no s’hagi trobat amb el president de la Generalitat per garantir el diàleg i trobar solucions al conflicte.

En la seva intervenció, el president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, ha assegurat que a Catalunya hi ha 550.000 autònoms “i no es parla d’aquest col•lectiu quan és part fonamental del teixit productiu d’aquest país”.

En aquest sentit, ha explicat que l’objectiu d’Autònoms PIMEC és donar visibilitat a la seva tasca i també “que tot aquell que tingui talent faci el pas i perdi la por a fer-se autònom”.

Per aconseguir això, ha proposat “acabar amb la morositat empresarial a través d’un règim sancionador, simplificar la burocràcia administrativa, crear la figura de l’autònom digital, i millorar qüestions com el finançament i la segona oportunitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article