Prova pilot a Sant Boi per incorporar bateries d'hidrogen als vehicles elèctrics

Emprenedors.

El laboratori Coboi lab, escenari d'una trobada d'agents estratègics per aportar solucions innovadores a la mobilitat.
El laboratori Coboi lab, escenari d'una trobada d'agents estratègics per aportar solucions innovadores a la mobilitat.

L'empresa santboiana Evarm lidera un projecte internacional que vol avançar cap a aquest nou model de mobilitat. "Com articular una transició cap a vehicles de propulsió d'hidrogen en l'àmbit local i global?", és un dels reptes proposats per l'empresa.

Per donar-li resposta, Coboi lab va esdevenir el passat 22 d'octubre un espai de trobada, reflexió i creació de sinergies entre diferents actors socioeconòmics (a la fotografia).

A la trobada van participar Evarm, l'Ajuntament de Sant Boi i altres act ors referents de diferents àmbits, com ara el Korea Institute of Science and Technology (KIST), Enagas Emprende, el Catalonia Institute for Energy Research (IREC) i ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

Els vehicles d'hidrogen funcionen amb un motor elèctric, però obtenen l'energia d'una pila d'hidrogen, a diferència dels cotxes elèctrics i híbrids, els vehicles d'hidrogen no necessiten endoll per carregar-se.

En alguns països, com Corea, se'ls considera la tecnologia del futur, ja que l'hidrogen és una energia neta que no genera emissions i té un alt índex d'eficiència energètica.

L'empresa santboina Evarm s'ha especialitzat precisament en l'aportació de solucions tecnològiques per incorporar l'ús d'hidrogen a tota classe de vehicles (cotxes, autobusos, camions....) i contribuir d'aquesta manera a la transició energètica.

La naturalesa del projecte liderat per EVARM està estretament vinculada a les prioritats estratègiques de l'Ajuntament de Sant Boi, que treballa per una ciutat sostenible i saludable en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Boi s'ha compromès a dur a terme a la ciutat una prova pilot del projecte.

La confluència de tots aquests actors es considera favorable per explorar vies de col•laboració i unir esforços públics i privats per avançar cap a un nou model de mobilitat menys contaminant i contribuir a donar resposta a un problema local des de l'àmbit local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article