El Prat Gavà Sant Boi i Viladecans volen promoure un model sostenible al Delta a través de l'impuls de l'economia circular

Economia.

L'objectiu és oferir un servei d'acompanyament a les empreses en el seu procés personalitzat d'implementació de l'economia circular.
L'objectiu és oferir un servei d'acompanyament a les empreses en el seu procés personalitzat d'implementació de l'economia circular.

La jornada s'emmarca en el projecte Ecoindústria, que promouen els ajuntaments del Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi i Viladecans, amb l'objectiu d'incentivar aquest model als municipis i fomentar un model social, econòmic i ambiental sostenible en l'entorn del delta del Llobregat, i compta amb el suport i finançament de la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

D'entre les diferents línies d'actuació del projecte, l'Ajuntament del Prat coordina l'àmbit de sensibilització a les empreses, motiu pel qual ha estat l'amfitrió de la jornada.

Per part dels diferents ajuntaments implicats, han obert la jornada Marta Mayordomo, tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic del Prat de Llobregat; Jordi Tort, tinent d'alcalde de l'Àmbit d'Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat de Gavà; Elisabet Latorre, regidora de Desenvolupament Econòmic de Sant Boi de Llobregat; i Carmen Gimeno, tinenta d'alcalde de Comerç i Turisme de Viladecans.

També hi ha intervingut Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, posant a disposició dels municipis metropolitans un servei de suport i assessorament especialitat en economia verda i simbiosi industrial.

Mitjançant diverses ponències i una taula rodona, la jornada ha servit per explicar el projecte Ecoindústria a empreses, persones emprenedores i personal tècnic municipal i sensibilitzar els assistents sobre les noves tendències i oportunitats que ofereix competir en una economia circular.

Miguel Hernández, Director de l'Àrea de Sostenibilitat de l'Institut Cerdà, ha exposat les oportunitats de negoci associades a l'economia circular; mentre que Frederic Clarens, responsable de la línia de Residus i Ecologia Industrial EURECAT, ha posat l'accent en casos d'èxit tecnològics d'impacte vinculats a aquest model.

La Doctora Mar Isla Pera, Directora de la Càtedra d'Economia Circular Tecnocampus-Mataró (UPF), ha aportat la visió de l'empresa davant del repte que suposa aquest canvi model. Per la seva banda, Maite Ardèvol, Coordinadora d'Economia Circular i Sostenibilitat ACC1Ó de la Generalitat de Catalunya, ha exposat quins ajuts es posen a disposició de les empreses amb aquesta finalitat.

Durant la jornada, també s'han pogut conèixer diversos exemples d'economia circular que ja estan en funcionament als municipis participants del projecte Ecoindústria. Concretament, s'han explicat els casos de la Fundació Rubricatus del Prat, HSE Specialist de J.Juan (Gavà), Igualssom de Sant Boi de Llobregat i TRIE LOGISTICS (Viladecans).

El projecte Ecoindústria, economia circular al Delta del Llobregat persegueix dos objectius principals: definir i implementar al territori un nou model de desenvolupament econòmic local basat en la circularitat i disposar d'exemples emblemàtics al territori que puguin representar la importància de la implementació d'estratègies i accions vinculades a l'economia circular.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article