Santa Coloma de Cervelló ja pot potenciar el seu patrimoni cultural gràcies a una eina de la Diputació

Cultura.

L’ objectiu principal és rendibilitzar el patrimoni local.
L’ objectiu principal és rendibilitzar el patrimoni local.

El treball es va presentar la setmana passada durant una sessió de la Taula de Patrimoni del municipi i es el resultat del conveni de col•laboració entre l'ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Amb aquest treball s'han inventariat 131 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 68.7% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 8.4% és moble (col•leccions, objectes i elements urbans).

Un 3,8% documental (fons documentals i d'imatges), un 13% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 6.1% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

El mapa ha estat realitzat amb la col•laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament, que han aportat els seus coneixements a la seva.

El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article