El president Quim Torra assegura que “serem capaços de casar sistema productiu i formació, amb l’FP com a abanderada”

Economia.

Foto de tots els agents implicats que persegueixen potenciar l’ FP.
Foto de tots els agents implicats que persegueixen potenciar l’ FP.

Més de 300 persones han assistit al primer Congrés de l’ FP, celebrat al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona, que ha comptat amb la coorganització del Diplocat i del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, el patrocini de la Fundació Bankia, i amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya -CCOO, UGT, Foment del Treball i PIMEC- com a comitè impulsor del congrés, i més de 40 entitats, gremis i associacions, adherits per donar suport a aquesta iniciativa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha compromès a apostar per un model de Formació Professional de qualitat que actuï com a motor de competitivitat i ocupabilitat, i permeti afrontar el nou context de transformació del mercat del treball.

El cap de l’executiu català ha manifestat durant la cloenda del I Congrés de l’FP de Catalunya que prioritzaran l’FP, com demanen els agents socials i econòmics més representatius de Catalunya: CCOO Catalunya, UGT Catalunya, Foment del Treball i PIMEC.

“Aquest primer congrés era absolutament necessari; l’FP ha de ser un dels grans consensos que hem de tirar endavant el Govern i els agents socials. La Formació Professional és un tema de país. Per tenir un país competitiu necessitem professionals qualificats i una FP de prestigi”, ha manifestat.

En la seva intervenció, Pere Aragonès, ha expressat la voluntat de la Generalitat en el sentit que la Formació Professional “deixi de ser una segona opció” i ha assegurat que el Govern català lluita contra l’abandonament dels estudis i treballa per fer arribar al 75% el rendiment acadèmic l’any 2020.

El president de PIMEC, Josep González, ha justificat l’organització del Congrés deixant palès que “els països europeus més competitius són aquells amb una oferta d'FP més ajustada a les necessitats reals de les seves empreses."

En canvi, a Catalunya patim una important bretxa del talent que es manifesta en l’actual context en què conviuen paradoxalment índexs elevats d'atur amb llocs de treball vacants en empreses que no es poden cobrir per manca de persones amb la qualificació adequada”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article