El jovent de Molins de Rei coneix la Maternitat d’ Elda gràcies a una iniciativa de CCOO

Cultura.

Una de les xerrades fetes a un dels instituts.
Una de les xerrades fetes a un dels instituts.

L’Àmbit de cultura de CCOO del Baix Llobregat amb col•laboració dels instituts d’Educació secundària de Molins de Rei, Bernat el ferrer i Lluís de Requesens han instal•lat l’exposició ¨La maternitat d’Elna ¨elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO, i han realitzat una sèrie d’activitats educatives.

A l’Institut Bernat el ferrer l’exposició ha estat instal•lada en el vestíbul i l’han pogut visitar tots els alumnes i famílies. Ara bé, les activitats s’han centrat en els grups de Quart d’ESO, durant els dies 11 a 15 de novembre, sense que això impliqui cap variació del seus horaris habituals.

Durant aquests dies el professor Carles Martínez de la Federació de Pensionistes i Jubilats ha col•laborat amb els seus excompanys docents realitzant activitats d’aprenentatge relacionades amb l’exposició i el currículum del curs.

L’últim dia al centre aquests grups d’alumnes i professors van poder gaudir d’un recital del poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, que il•lustrà amb els seus versos els peus de fotografia de l’exposició.

En aquest acte final es va poder compartir entre els presents l’experiència. A l’Institut Lluís de Requesens l’exposició també s’ha instal•lat al vestíbul entre el 18 i el 22 de novembre. Han estat varis grups d’ESO i Batxillerat que l’han treballat .

Ha coordinat l’activitat la professora Laura Beltran, cap del Departament i han pogut disposar de materials didàctics i activitats d’aprenentatge vinculades al currículum, elaborades per la Fundació Cipriano Garcia.

Tant a un Institut com l’altre una de les activitats que organitzen periòdicament segons el curs escolar és la visita a la població d’Elna on hi ha un lloc de Memòria, just en la casa on va estar instal•lada La Maternitat d’Elna.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article